Valencià

En l'últim ple ordinari que celebrava l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant, l'equip de govern presentava un programa per a adherir-se al Pla de Modernització que promou la Diputació d'Alacant i amb el qual es pretén renovar l'administració local mitjançant les noves tecnologies.


En paraules de l'edil d'Hisenda i Règim Interior, Modest Baeza, promotor d'aquesta mesura, “es tracta de facilitar als ciutadans el contacte amb el Consistori a través de l'administració electrònica, permetent-los realitzar més gestions en menys temps i de manera més senzilla”.


El padró municipal, els registres d'entrada i eixida, els tauler d'anuncis o notificacions, així com consultar l'estat de les seues peticions, són algunes de les accions que els ciutadans podran desenvolupar pròximament a través d'aquesta seu electrònica.

“Al mateix temps, el funcionament del propi ajuntament avançarà cap al concepte d'administració sense papers”, afig Baeza. I és que a nivell intern permetrà, per exemple, la realització d'expedients electrònics i signatures digitals.

Aquest servei se sumisca a la recent incorporació d'un caixer automàtic, en les dependències municipals, a través del com es pot realitzar el pagament de les diferents taxes, tant a través d'aquest caixer com des de casa. En la imatge, Modest Baeza, edil d'Hisenda i Règim Interior, fa ús del caixer per al pagament de taxes, en una imatge d'arxiu.