T'estime Sant Joan - Un sobre para la memoria de un pueblo

L'Ajuntament de Sant Joan, a través de la regidoria de Participació Ciutadana i l'Arxiu Municipal, inicia el projecte T’estime Sant Joan amb el qual es proposa recopilar informació sobre la memòria històrica d'aquesta localitat.
T’estime Sant Joan serà el punt de partida per a qualsevol tipus d'iniciativa municipal que tinga com a objectiu la recuperació, conservació i renovació de l'imaginari col·lectiu d'aquesta localitat. Es tracta d'obtenir un coneixement previ sobre la història tant física com a emocional de Sant Joan que permeta accedir al tangible i intangible (usos, records, sentiments, costums, cançons…) 
 
Per a aconseguir aquest propòsit, s'arreplegaran els testimoniatges gràfics i orals de tota aquella persona que desitge participar, no importa l'edat: fotos, pel·lícules, cartes, documents i records –propis o ajenos- que il·lustren la memòria de Sant Joan. Tot el material aportat serà escanejat o copiat i passarà a formar part dels fons de l'Arxiu Municipal.
 
L'Ajuntament de Sant Joan lliurarà a les persones que col·laboren en el projecte un sobre amb una sèrie de documentació entre la qual es troben unes fitxes amb espai per a la redacció lliure de records. Aquestes fitxes es dedicaran, cadascuna d'elles, a una temàtica específica; les dues primeres porten el títol de “el carrer en la qual vivia” “la guerra civil a Sant Joan 1936-39”… posteriorment s'aniran proposant matèries que seran incorporades al treball de reconstrucció d'aquesta memòria col·lectiva. 
 
Paral·lelament s'ha creat el compte de correu electrònic testime@santjoandalacant.es que serà gestionada per l'Arxiu Municipal i Participació Ciutadana amb la idea de centralitzar la recepció de la informació.