Concejalía
Valencià
Des de la regidoria de Noves Tecnologies s'ha commemorat el Dia Internacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació amb l'engegada d'un nou canal de comunicació amb els ciutadans, els codis QR.
 
Segons l'informe sobre l'ús dels telèfons mòbils que recentment publica Google en el seu portal Our Mobile Planet, el 44% de la població espanyola amb telèfon mòbil posseeix un smartphone amb connexió a Internet. D'aqueixos, el 70% es connecta a Internet a través de la seua terminal diàriament i el 88% reconeix cercar informació local des del seu telèfon. Açò significa que si aprofitem tots els canals de comunicació que ens ofereixen aquests dispositius, podríem arribar diàriament al 31% de la població de manera gratuïta i en un entorn agradable per a ells.
 
Aquest nou canal de comunicació es va iniciar de manera oficial el passat 17 de maig amb aqueixos codis impresos en cartells, díptics i esdeveniments de xarxes socials, els quals són llegits amb les aplicacions gratuïtes que existeixen per a tot tipus de smartphones i porten cap a una adreça d'internet o mostren un missatge de text de manera automàtica.
 
Per a saber haciadónde porten els codis instal·lats en els tres edificis de Sant Joan, caldrà passar per l'Ajuntament, el Centre Cultural i la Casa de Cultura, on hi ha una placa amb aquest codi, i escanejar-ho mitjançant l'aplicació corresponent. D'altra banda, també s'ha creat un “rollup” per a esdeveniments amb un d eéstos codis que porta a una adreça web on es publicarà tota la informació relativa a l'acte promocionat de manera que, en aparèixer en una fotografia publicada, els usuaris de puguen escanejar-la i obtenir més informació sobre l'assumpte en qüestió.
 
L'Equip de Govern inclou aquest innovador sistema a la seua estratègia de comunicació en el seu afany per mantenir-se constantment actualitzat tecnològicament i facilitar el contacte amb els ciutadans. Des de la seua presa de possessió vénen comunicant-se diàriament per xarxes socials com Facebook o Twitter, i és que tant l'alcalde com la majoria dels edils empren diàriament aquestes xarxes per a traslladar tot el relacionat amb les seues àrees.
 
Des de Noves Tecnologies se li recorda a tots els ciutadans de Sant Joan i dels municipis veïns que, també des del correu electrònic, poden subscriure's al programa Culturízate enviant les seues dades a l'adreça auditorio@santjoandalacant.es per a estar al dia de tots els esdeveniments, tallers i notícies culturals del municipi, alhora que participaran en el sorteig d'entrades.