Fatxada del Mercat Municipal de Sant Joan d'Alacant
Concejalía
Valencià

El Mercat Municipal de la localitat va a beneficiar-se de gestions realitzades des de la regidoria de Comerç i Mercat de Sant Joan d'Alacant, i l'empresa municipal de Persones i Ciutat, SAU.

 

Aquestes gestions -iniciades al 2016 amb el regidor de Mercat, Octavio Seva- han aconseguit que la Societat Estatal de Mercats Centrals de Proveïment, Mercasa, redacte l'estudi de reforma del Mercat Municipal enfocat a obrir la instal·lació a la ciutat. Aquest nou estudi s'emmarca en l'encomana de gestió signada entre la Secretària d'Estat de Comerç del Ministeri d'Economia i Competitivitat, i Mercasa, per la qual l’entitat pública estatal (depenent de la SEPI i el Ministeri d'Agricultura) s'implica en els anàlisis i reformes de mercats municipals per tot el territori nacional.

 

L'estudi té un cost estimat de 15.772 € més IVA. Aquest import serà sufragat per aquests organismes estatals, no suposant cap cost per a l'Ajuntament. En paraules de l'actual regidora de Mercat de Sant Joan, Vanessa Romá, "el projecte de reforma i obertura a la ciutat del mercat és el primer pas per a la seva transformació. Ens permetrà definir un nou model i accedir a subvencions de diverses fonts per fer-ho i aconseguir un disseny renovat i funcional".

 

Els treballs d'estudi es desenvoluparan al llarg de l'últim trimestre del 2017 pels tècnics de l'empresa estatal. S'espera que el projecte estiga acabat de cara a l'arribada de 2018.