Regidoria de Participació Ciutadana

Les iniciatives de Participació Ciutadana no són un fenomen nou però és cert que en els últims anys han viscut un repunt, ja siga pel fet que l'Administració està començant a entendre la importància d'incloure a la ciutadania en la vida política o, en molts casos, perquè s'ha vist com una forma de propaganda per a aconseguir rèdit partidista. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana volem fugir d'eixe model superficial i basat en consultes poc transcendentals per a fer de la Participació un projecte transversal a totes les àrees del Govern, en la que funcionaris, polítics i veïns treballen de forma cooperativa i en la que la implicació ciutadana exercisca com a motor de l'acció política.

Considerem que la idea de ciutadania denota la pertinença a múltiples formes d'interacció social. És a dir, ser ciutadà o ciutadana implica exercir un conjunt de drets, entre ells el dret a participar en la vida política, però entenem que de vegades és difícil que modifiquem una mentalitat tradicionalment instaurada i passar de ser un subjecte passiu a un actiu, per la qual cosa l'Ajuntament hi ha d'estimular la implicació ciutadana com a base del sistema democràtic i per a aconseguir una intervenció global i verdadera de veïns i veïnes.

 

Pretenem buscar formes de participació innovadores i diferents de les tradicionals, generar debat, augmentar en quantitat i qualitat la democràcia i obrir canals que promoguen iniciatives. És fonamental atorgar mitjans per a garantir que les actuacions municipals es realitzen per a satisfer els interessos generals i no els d'uns pocs.

 

Clara Rodríguez Montesinos.

clararodriguez@santjoandalacant.es 

 

 

Consulta pública sobre l'ordenança reguladora de concessió d'ajudes per a llibres de text o material curricular

libros-infantil-229x300.jpg

Publicat en Participació Ciutadana el Dj, 25/05/2017

Consulta pública sobre l'ordenança reguladora de concessió d'ajudes per a  llibres de text o material curricular per a l'alumnat de segon cicle d'infantil escolaritzat en un centre públic del municipi de Sant Joan d'Alacant.

LLEGA800

nota_prensa.jpg

Publicat en Participació Ciutadana el Dll, 10/04/2017

Amb referència a la notícia publicada el 08/02/2016 referent al desplegue 4G en la banda de 800 MHZ, ha vençut el termini de 6 mesos per a sol·licitar actuacions en cas d'afectació per part dels usuaris de TDT.

Jornades de Participació Pública sobre el centre històric

Poster-Plan-web.jpg

Publicat en Participació Ciutadana, Urbanisme el Dc, 22/03/2017

La Regidoria d'Urbanisme organitza este mes d'abril jornades de Participació Pública amb l'objectiu de generar idees i propostes per tal de millorar el centre històric.

T'estime Sant Joan - Un sobre per a la memòria d'un poble

logo.jpg

Publicat en Participació Ciutadana el Dc, 22/02/2017

L'Ajuntament de Sant Joan, a través de la regidoria de Participació Ciutadana i l'Arxiu Municipal, inicia el projecte T’estime Sant Joan amb el qual es proposa recopilar informació sobre la memòria històrica d'aquesta localitat.

Consulta pública de la modificació puntual nº 3 del Pla General

2017_Consulta_Urbanismo_FRONTAL_web_val.jpg

Publicat en Urbanisme , Participació Ciutadana el Dm, 14/02/2017

Durant 20 dies s'obri a debat públic la modificació puntual nº 3 del Pla General en relació al centre històric. Es podrà participar enviant un correu a participa.territori@santjoandalacant.es amb la proposta, les dades personals (nom i cognoms) i un telèfon de contacte.

Consulta pública sobre l'ordenança de neteja i tanca de solars i parcel·les del municipi

2017_vallado.jpg

Publicat en Participació Ciutadana, Urbanisme el Dc, 08/02/2017

Durant 20 dies s'obri a debat públic aquesta ordenança de l'àrea d'Urbanisme, en els quals es podrà participar enviant un correu a participa.territori@santjoandalacant.es amb la proposta, acompanyada de les dades personals (nom i cognoms) i un telèfon de contacte
  1. últim »