Foto del Consell Escolar Municipal durant la reunió
Concejalía
Valencià

El Consell Escolar Municipal de Sant Joan va aprovar ahir per unanimitat l'adhesió al Pla 'Edificant', pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana .

 

L'Alcalde de Sant Joan i la regidora d'Educació van mantenir les últimes setmanes reunions amb els consells escolars dels diferents centres per definir quins eren els projectes que la comunitat educativa demanda.

 

El Consell Escolar Municipal, conformat per les direccions dels centres juntament amb els representants de les AMPA dels centres educatius de Sant Joan, inspecció educativa, representants de sindicats i administració; i la regidora de l'àrea d'Educació i presidenta del consell, Esther Donate, van aprovar ahir adherir-se a ‘Edificant’. Es tracta d'un pla que permetrà completar el mapa d'infraestructures educatives de la Comunitat Valenciana amb la construcció de nous centres i la reforma d'altres en base a les necessitats de cada municipi.

 

En base a aquesta decisió, l'Ajuntament de Sant Joan ha preparat un llistat de necessitats d'inversió per als centres educatius públics del municipi dins de les quals s'inclouen l'ampliació i adequació de l'IES. García Berlanga, projecte que ja està en estudi per part dels serveis tècnics de Conselleria; ampliació i adequació del CEIP Lo Romero; la construcció d'una aula polivalent en Infantil i la construcció de la coberta del pati de l'edifici de primària del CEIP. Crist de la Pau; o la reforma de les pistes esportives, construcció d'un aulari de fisioteràpia i ampliació del menjador i asfaltats al CEIP Rajoletes. Aquestes actuacions inclouen també la tanca i altres obres menors a l'IES Lloixa i s'inclourà, a més, el projecte de rehabilitació i adequació de l'antic IES. Lloixa per a la seua conversió a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de la província d'Alacant.

 

Un vegada presentat el llistat de projectes la Conselleria d'Educació, i després de la publicació del decret llei, ha d'establir el marc d'actuació del pla. Posteriorment establirà convenis de col·laboració amb l’ajuntaments per actuar en base a les necessitats, supervisarà tots els aspectes generals de l'actuació i es farà càrrec de la despesa de la construcció, reforma o equipament. Mitjançant aquest pla la Conselleria delega en les entitats locals el projecte, la contractació, la direcció i la certificació d'obra i es fa càrrec del cost econòmic de les infraestructures educatives. Ara queda el tràmit de l'aprovació en ple perquè aquests projectes que demanen la comunitat educativa es realitzen.

 

Esther Donate declara que "per fi podrem veure realitzats els projectes que demana la comunitat educativa. Ha estat molta feina durant aquests dos anys però veiem que es van aconseguint resultats". D'altra banda, el Alcade de Sant Joan, Jaime Albero assegura que "el canvi funciona i gràcies a aquest canvi, els nostres nens i joves van a tenir dotacions educatives dignes després d'anys d'abandonament de l'educació pública". Per Donate, "el poble de Sant Joan està molt necessitat d'una millora urgent en infraestructures educatives i l'ajuntament posarà tots els recursos tècnics necessaris perquè aquest pla es porte a terme a Sant Joan de manera immediata".

 

Jaime Albero per la seua banda conclou que "el govern de Ximo Puig és el primer en molt de temps que planteja solucions reals i factibles per millorar l'educació pública a Sant Joan. Hem patit molt de temps l'abandó i ja era hora que els nostres estudiants no fossin considerats ciutadans de segona ".