Se celebren els dies 12 al 16 de Setembre.

El dia 12 té lloc la gran desfilada d'entrada de penyes que transcorre per l'Av. Jaume I, La Rambla i finalitza en la plaça d'Espanya, davant de l'Ajuntament. Seguidament es descobrix al Stmo. Cristo en l'Església i es canta l'Himne al Stmo. Cristo de la Paz. A aquest li seguix el pregó anunciador de les festes a càrrec de la Reina de l'any anterior i un tir de focs artificials.

El dia 13 es realitzen activitats i jocs per als xiquets durant tot el dia. La vesprada comença amb una ofrena de flors i fruits al Stmo Cristo de la Paz. A la nit hi ha una desfilada de “Nans i gegants”, un espectacle de llum i so amb elements de foc i una mascletá nocturna.

El Dia Major (14), hi ha una gran mascletá enfront de la Casa de Cultura. A la vesprada es realitza la sumptuosa processó en què el Stmo. Cristo de la Paz va acompanyat per milers de devots en triomfal recorregut pels carrers de la nostra vila, disparant-se focs artificials a l'eixida i a l'entrada del Stmo. Cristo.

El dia 15 seguixen les activitats per als més xicotets, realitzant-se un concurs de disfresses a la vesprada, en el que tots els xiquets que participen es porten un regal. Igualment a la nit hi ha una gran desfilada de disfresses per a majors, organitzat per la Junta de Penyes de Sant Joan.

L'últim dia  (16) culminen les Festes amb la grandiosa desfilada de carrosses.

L'organització de la festa corre a càrrec de la regidoria de festes, de la comissió de festes i de la junta de penyes, la qual representa a totes les penyes del poble: Els marxosos; El borinot; Be del poble; En bevem fins el gel; Sense pegues/el porró; Ho trenquem tot; All i oli; A tu res t’importa; Fem lo que poem; Fet a posta; La polseguera; El penjats; Racó de Niza; La bufa la gamba; El pendons; Els casats espenten; El comerç; El tro y La rata malalta. Aparte también se montan unas peñas “ilegales” como La bacora y el pardal.

Altres dies relacionats amb la Festa són:

  • Elecció de les Reines i Dames del Crist majors i infantils en el mes de Març.
  • Concurs nacional del cartell anunciador del llibre de festes al Maig.
  • El segon dissabte de Juliol se celebra el dia dels penyistes fent una banya i després un sopar.
  • Coronació i presentació de les Reines i Dames de les Festes l'últim cap de setmana d'Agost.
  • Concurs de paelles entre les penyes el diumenge anterior a les festes.