Concejalía
Valencià
Sant Joan ha aprovat aquesta setmana un pressupost municipal de 20.547.000 euros, una tasca complexa que ha suposat un exercici de diàleg i negociació davant la delicada situació econòmica dels comptes de la institució local condicionats per les obligacions heretades.
 
Aquest exercici té unes inversions limitades derivades del deute de més d'11.000.000 euros i l'aval de la Residència de Temps Lliure del projecte de la UCAM, que suposa més d'1.200.000 euros. També està condicionat per les obres de la Font (amb un total de 6.500.000 d'euros repartits en dos anys) així com l'obligació en assumir la sentència de 2013 de la Casa Conde.
 
Malgrat això, els nous pressupostos es caracteritzen per prioritzar les partides socials, educatives, culturals i d'ocupació -que suposen més d'un 25% del total-, a banda de fer una gran aposta mediambiental. S'ha augmentat les partides de beques i ajudes escolars, s'ha destinat recursos per l'atenció a situacions de crisis urgents com la pobresa energètica i s'ha reforçat les polítiques d'igualtat i de formació i foment de l'ocupació, entre altres.
 
Així mateix, s'ha treballat en una compensació de les despeses no tan necessàries així com en les negociacions de la contractació de serveis i subministres per la reducció del seu cos i, d'aquesta manera, evitar malbarataments. Però, sobretot, hi ha hagut una tasca important en l'optimització de les despeses estructurals amb la intenció de dedicar els diners estalviats a inversions socials i productives.
 
El regidor d'Hisenda, Llorenç Roman, afirma que ha sigut molt difícil elaborar-los degut al deute i que treballarà per continuar amb el control de la gestió per tancar l'exercici sanejat i aconseguir la millora en les condicions dels préstecs bancaris, però remarca que el més important ha sigut la pujada de les partides destinades a oferir serveis de qualitat que puguen cobrir les principals necessitats dels veïns i veïnes de Sant Joan.