Concejalía
Valencià

Sant Joan d'Alacant, durant la celebració de les festes majors en honor del Stm. Crist de la Pau, posarà en marxa els denominats 'Punts Violeta', els dies 13 i 14 de setembre de 12 a 13.30 en l'Av. Jaume I.
SOM LLIURES. RESPECTA'NS! és el lema per a la campanya de 2019 que cerca, segons ha explicat en roda de premsa la regidor d'Igualtat, Julia Parra, «aquests punts tenen com a objectiu informar, previndre i atendre possibles agressions sexuals i defensar el respecte a la diversitat» durant les festes de setembre. Els punts violeta que estaran atesos per personal qualificat pretenen informar i erradicar qualsevol tipus d'agressió sexista i sensibilitzar a la població més jove.
Parra va comentar que, amb aquests 'Punts Violeta', pretén que els missatges i la informació que es transmet han de deixar clar que res justifica una agressió sexual. El Punt Violeta serveix també, perquè aquelles dones que han patit algun tipus d'agressió sexual se'ls puga informar i orientar sobre com actuar. 
També, des de la regidoria, s'està treballant en l'elaboració de l'esborrany d'un Pla d'actuació contra la Violència de Gènere.
L'edil, va ressaltar la labor de la Policia Local i la Junta de Penyes que també estan col·laborant a difondre aquesta iniciativa.
Segons el Cap de Policia, Pablo *Lizón, va lloar aquesta iniciativa i va assegurar que “comptaran amb la total col·laboració de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que són els que tenen la competència en aquest tipus de delictes. Els agents de la Policia Local de Sant Joan estaran en contacte amb els voluntaris i en la zona pròxima als punts violetes per a una major capacitat de resposta.  
La col·laboració de la Junta de Penyes també és fonamental per a donar coneixement d'aquesta iniciativa. Cristina Rubio, com a representant de la Junta de Penyes, ajuden a difondre aquesta iniciativa mitjançant Xarxes socials i cartelleria i recorden a qualsevol persona que se senta intimidada que acudisca a una penya a buscar ajuda i ho considere com a punt segur.