Acte 25N
Concejalía
Valencià

Un vídeo protagonitzat per homes, que llancen missatges per la igualtat a altres homes i mostren el seu rebuig a conductes masclistes i sexistes, s’està promocionant des del passat divendres 24 de novembre mitjançant les xarxes socials, donant continuïtat a la campanya que des de la regidoria es va posar en marxa amb motiu del 25 de novembre.

Moltes i diverses activitats es van promoure des de l'àrea d'igualtat, en col·laboració amb altres regidories, per treballar en matèria de prevenció i lluita contra la violència de gènere i masclista, amb motiu de la commemoració del 25 de novembre. Els actes centrals van tenir lloc el 23 i el 24 d'aquest mes i, en el primer d'ells "es va realitzar un senzill homenatge al qual vam sumar a l'alumnat de secundària del municipi, mentre que l'acte del passat divendres va comptar amb la participació de diferents col·laboradores que participen en un grup de teatre i amb diferents músiques de la Societat Musical "La Paz" i va concloure amb la presentació d'un vídeo promocional, inspirat en el qual ja presentés en el seu moment el passat any la Generalitat, protagonitzat per homes del municipi que llancen missatges contra qualsevol tipus de violència de gènere, masclista i sexista a altres homes" segons explica la regidora d'Igualtat Clara Rodríguez.

Després de la projecció del vídeo, aquest va ser llançat i compartit per les xarxes socials. Apunta Rodríguez que "la nostra intenció és que aquest vídeo puga arribar a com més gent millor i facilitar així, que missatges tan necessaris i importants per a fomentar l'eliminació de la violència contra la dona arriben a tota la població de Sant Joan i contribuir així a conscienciar i erradicar conductes masclistes i sexistes".

Per realitzar el vídeo s'ha comptat amb veïns del municipi que, per la seua activitat o la seua participació activa en la vida social de Sant Joan, són coneguts i representatius de diferents àmbits. Així apareixen des de presidents de diferents associacions musicals, fins a representants del teatre, de les festes, comerciants, esportistes, així com regidors i el mateix alcalde. "La idea és que diferents homes, molt coneguts i amb influència en diferents àmbits de la societat mostren el seu compromís amb la igualtat i que això, puga influir entre la població i els diferents sectors que representen, perquè la violència contra les dones es manifesta en tots els espais i s'ha de combatre des de totes les àrees" postil·la l'edil d'igualtat.

El vídeo pot veure's accedint a les xarxes socials de l'Ajuntament de Sant Joan.

https://www.facebook.com/santjoandalacant/videos/2013890072221209/