Cartell Campanya compra joguets NO sexistes
Concejalía
Valencià

Davant l'arribada del Nadal i la compra de regals, la regidoria d'igualtat ha aprofitat per a llançar una campanya de sensibilització amb l'objectiu d'afavorir que s'opte per la compra de joguines no sexistes.

Amb la intenció d'afavorir i fomentar la igualtat a través del joc, la regidoria d'igualtat ha posat en marxa una campanya per promocionar la compra de joguets no sexistes, aprofitant el Nadal, "ja que és el moment de l'any en què més compres i regals de joguets es fan i els anuncis i catàlegs de joguets són abundants i, sense que ens adonem ens condueixen a un consum de jocs estereotipats, perpetuant mites i rols socials, afectant directament a la població més vulnerable, les xiquetes i els xiquets" segons explica la regidora d'igualtat Clara Rodríguez.

Per això, sota el lema Jugar ensenya a viure. Ensenya'ls a viure en igualtat, es tracta d'instar a totes les persones que hagen de fer regals i comprar joguets per a xiquets i xiquetes, al fet que no ho facen sota premisses sexistes o de rols de gènere i que, per contra, es decanten per jocs que fomenten altres valors positius. Per a Rodríguez, "l'educació, des de la més primerenca edat, és el pilar fonamental per a la construcció d'una societat que convisca en pau i siga justa i igualitària. I en aquest cas, tots hem de ser conscients que, a través del joc, també estem ensenyant i educant. Doncs les realitats que xiquets i xiquetes imaginen i creen quan juguen són realitats que es reprodueixen i que ells mateixos reproduiran en el futur."

Per ajudar en l'elecció de jocs adequats, des de l'àrea d'igualtat s'ha elaborat un cartell informatiu amb alguns consells o recomanacions "amb l'objectiu de fer més fàcil l'elecció de joguines adequades, que transmeten valors positius, però posant l'accent que també les nenes i els nens poden triar lliurement allò que els agrade, sense prejudicis sexistes" puntualitza l'edil. Les imatges i cartells de la campanya s'han difós a les xarxes socials "tractant de fer extensible el missatge i contribuint a sensibilitzar i conscienciar al nombre més gran de persones possible d'una manera accessible i senzilla" conclou la responsable d'igualtat.