Sabates Roges
Concejalía
Valencià

El hall de la Casa de la Cultura de Sant Joan acull una rèplica d’una exposició col·lectiva en homenatge a les víctimes dels feminicidis i en reivindicació per la lluita contra la violència masclista.

La vesprada del divendres van ser inaugurades dues exposicions amb motiu de la Campanya pel Dia Internacional contra la Violència Masclista que des de la Regidoria d'Igualtat de Sant Joan s'ha posat en marxa. Una d'aquestes exposicions s'ha instal·lat en el hall de la casa de la cultura, es tracta de la rèplica de l'exposició col·lectiva "Sabates Roges". Segons explicava la regidora de cultura, Clara Rodríguez "aquesta idea la va dur a terme Elina Chauvet a Mèxic en protesta pels feminicidis de Ciutat Juárez i a partir d'aquí s'han fet moltes més rèpliques en altres països i ciutats. Nosaltres presentem ací aquesta rèplica amb el mateix objectiu que tenia la primera d'elles, el d'homenatjar a les víctimes, però també el de plantejar una reflexió conjunta entorn d'aquesta violència i la necessitat d'unir esforços per combatre-la".

L'exposició està formada per més de 80 parells de sabates donades per persones de forma anònima que, han estat pintades de roj, i compta amb diferents panells explicatius que aporten dades i xifres sobre la violència contra les dones. "I s'ha plantejat com una mostra mòbil perquè puga ser cedida o trasllada a altres espais, afavorint d'aquesta manera que la reflexió i la reivindicació arribe a com més persones millor" apuntava Rodríguez.

Finalment, l'edil va mostrar el seu "agraïment més sincer a totes les persones que han col·laborat amb la donació i el muntatge". Després de la inauguració d'aquesta exposició es va procedir a la presentació de l'exposició "Spanish women on the rise" cedida per la Universitat d'Alacant, a la Sala Pablo Lau, també a la Casa de la Cultura. Sobre aquest tema, la regidora va assenyalar que "des de les institucions tenim el deure de visibilitzar la violència i les seues víctimes, així com a aquelles altres dones que per la seua tasca i la seua lluita mereixen ser reconegudes i tretes de la invisibilitat i la discriminació en la qual s'han vist sumides durant tants anys, treballant per donar-les a conéixer, com es fa amb aquesta exposició que va dur a terme el Centre d'Estudis de la Dona de la Universitat".

Finalment, Rodríguez va insistir que "totes les activitats proposades per a aquesta campanya del 25 de novembre pretén fer arribar a tota la societat la necessitat i deure de sumar-nos a la lluita per la igualtat com a únic mecanisme per acabar amb la violència de gènere i masclista".