Concejalía
Valencià
"Señores de traje y corbata" ha posat punt i seguit al treball que joves amb diverses capacitats han realitzat durant tot l'any. El projecte, finançat 100% per la Regidoria de Joventut, és l'aposta més gran per la integració i l'aprenentatge a través de les arts escèniques de l'Ajuntament de Sant Joan.
 
L'actuació ha estat protagonitzada per la crítica cap a un sistema que enalteix l'individualisme i la despreocupació davant els grans problemes que entorpeixen el progrés social. A través de l'humor en cadascuna de les diferents escenes, els seus protagonistes s'han encarregat de fer una sàtira que posava en evidència la passivitat davant problemàtiques que ens afecten diàriament, com el canvi climàtic, el masclisme, el maltractament animal, el consumisme massiu, la submissió a la tecnologia, la xarlataneria, la situació amb els refugiats i, per descomptat, la corrupció política. Esta última va rebre gran ovació per part dels centenars de persones que van gaudir d'esta nova representació.
 
L'obra, dirigida per Fran de Ana juntament amb Ramón Merino i Nuria Ortiz, sota la coordinació de Fini Rochel, demostra com les diferents capacitats de joves amb i sense diversitat funcional es complementen perfectament per a cooperar i elaborar un producte artístic amb grans dosis d'originalitat. A més, el decorat utilitzat ha sigut fruit del treball d'estos joves, que amb caixes de cartó han donat vida als diferents escenaris en els quals es desenvolupava l'acció.
 
La regidora de Joventut, Alba Lledó, mostra la seua satisfacció amb el progrés i el nivell artístic que els components de Nos Movemos demostren en cada actuació. "És una xicoteta mostra de l'esforç que realitzen constantment estos joves. Ser capaç de dur a terme coreografies, interpretar personatges, utilitzar diferents estils artístics amb l'humor clown i treballar-ho amb unes temàtiques tan intenses, té moltíssim mèrit. A més, fer una crítica social tan complexa i explícita, a diferència de les anteriors posades en escena, fa que el simbolisme de l'obra cobre força i que actue com aparador per a visibilitzar problemàtiques socials actuals i fer reflexionar a l'espectador".

Lledó afegeix que el projecte és una prioritat per a la Regidoria i que seguirà apostant per ell per a què continue creixent, perquè "no podem perdre de vista que l'objectiu que engrandeix a Nos Movemos és el valor social d'unes dinàmiques de treball dutes a terme de manera horitzontal i al mateix nivell entre persones molt diverses, sempre basades en valors solidaris de cooperació i igualtat".