Concejalía
Valencià

El projecte d'integració social de la Regidoria de Joventut de Sant Joan, Nos Movemos, està ultimant els detalls de la seua cinquena obra sota les ordres de Fran de Ana, un espectacle protagonitzat per joves amb i sense diversitat funcional que durant mesos han treballat junts per oferir al públic un nou i original muntatge.

Este és el cinqué any consecutiu que Nos Movemos presenta una funció fruit de l'intens esforç dut a terme a través del laboratori d'arts escèniques, que ha sabut explotar una gran varietat de llenguatges artístics -com la dansa-teatre, el contact o el clown-.

En totes elles, el reflex de la societat moderna s'ha anat articulant sota el paraigua de la crítica social per transmetre una sèrie de valors a través de temàtiques com la integració dels diferents, els cicles de la natura, els amors impossibles o el peculiar univers de les ments boges. Tot això mitjançant l'experimentació artística i personal, donant a llum representacions fluides basades en la naturalitat i senzillesa dels seus integrants.

Amb "Señores de traje y corbata", Nos Movemos fa el salt a la maduresa i ens presenta una obra submergida en la protesta social afrontant el muntatge d'una manera diferent, deixant enrere les abstraccions sabent des del principi què és el que es vol transmetre i com es farà, usant tots els recursos apresos durant estos anys de treball per arribar a les consciències de les persones des de l'humor i les ganes de riure.

L'obra es podrà gaudir el 20 de maig a les 19h a l'Auditori de la Casa de Cultura de Sant Joan.

 

Club Información

El dimarts 16 de maig a les 19h, el projecte Nos Movemos visitarà el Club Información per projectar el documental "El arte de conocernos", de Joan Chápuli, en el qual es plasma l'essència del treball d'estos joves mitjançant algunes de les experiències dels seus protagonistes. Així mateix, es realitzarà una taula rodona titulada "Arts escèniques per a la transformació social" en el qual intervindrà l'alcalde de Sant Joan, Jaime Albero; la coordinadora del projecte, Fini Rochel, i el director artístic, Fran de Ana.