Fotografia de la reunió celebrada el passat 24 d'agost juntament amb els treballadors de FCC
Valencià

L'alcalde de Sant Joan d'Alacant, Jaime Albero, i la regidora de Neteja i Gestió de Residus, Eva Delgado, demanaran aquesta vesprada una vegada més als treballadors que arriben a un acord per a evitar que la vaga de neteja viària i de recollida de residus urbans es duga a terme. La reunió tindrà lloc aquesta vesprada a les 19:00 hores en el despatx de l'Alcalde.

 

Des de l'Ajuntament de Sant Joan s'està posant tot l'èmfasi per a evitar aquesta mesura. “Els treballadors reclamen un augment de sous. Hem sigut coneixedors de les seues demandes i les van exposar en les reunions de la Comissió de Remunicipalització de la Contracta d’Escombraries i neteja viària. L'Ajuntament vol manifestar la seua solidaritat amb els treballadors i les seues demandes, però els demana, a empresa i treballadors, que arriben a un acord necessari que evite la celebració de la vaga a les portes de la celebració de les festes majors del Crist”, ha assenyalat aquests dies l'alcalde, Jaime Albero.

 

Fins al moment l'Ajuntament ha celebrat dues Comissions de Remunicipalització de Serveis d’Escombraries. En la primera, amb data 17 d'agost, es va invitar a tots els portaveus de govern per la importància de l'assumpte, comptant amb la participació dels regidors del Partit Popular, Víctor García, i el Portaveu de Ciutadans, José Ángel Rivera, així com la presència de l'alcalde, Jaime Albero, i la regidora de Neteja i Gestió de Residus, Eva Delgado, qui va valorar molt positivament la informació aportada per l'empresa en relació amb la transparència. L'edil va recalcar en la mateixa estar cercant una solució a les necessitats dels ciutadans en matèria de neteja i recollida d’escombraries.

 

La segona reunió va tenir lloc el passat dia 24 i a ella van assistir els treballadors de l'empresa FCC, així com el regidor de Ciutadans, José Ángel Rivera, l'alcalde, i Eva Delgado. En aquesta sessió, l'Ajuntament va mostrar el seu interès per ajudar als treballadors escoltant als empleats del sector de neteja per a oferir-los la seua ajuda. “Hem plantejat als treballadors la voluntat de l'Ajuntament en no solament conèixer de primera mà la situació real de les seues condicions sinó la plena voluntat de l'Ajuntament en què les possibles reivindicacions siguen escoltades, valorades i tingudes en compte per part de l'empresa concessionària FCC en la mesura de les seues possibilitats”, va assenyalar Jaime Albero.

 

Tant l'alcalde com la regidora de Neteja i Gestió de Residus han estat treballant aquests últims mesos per trobar una solució i evitar en tot moment la vaga convocada per a demà. Durant la Jornada de Municipalització de Recollida de Residus Sòlids i Neteja Viària tots dos van concloure en la necessitat de prendre una solució aprovada per la majoria i que millore les condicions en el servei de neteja i dels treballadors. “Si el servei no és òptim social, econòmica o laboralment, es remunicipalitzarà. Siga en àrea neteja, recollida de residus o altres, remunicipalitzarem si així garantim un millor servei”, va concloure ahir Eva Delgado.

 

Segons Albero: “Aquesta vesprada traslladaré a empresa i treballadors que la voluntat és la d'arribar a un acord que evite la vaga, però si es convoca la mateixa avui a les 00:00 hores, l'Ajuntament passarà a defensar els interessos dels ciutadans i no li tremolarà la mà a prendre decisions que impedisquen greus perjudicis per al nostre poble i la salubritat del mateix”. Demanem responsabilitat a les dues parts per aconseguir un acord “estem davant les Festes Majors del municipi i l'Ajuntament vetllarà pel normal funcionament de les mateixes prenent quantes mesures siguen necessàries”, ha rematat Albero.