La regidora de Neteja, Eva Delgado, al costat del operari aplicant el nou producte de neteja a la façana del Parc Municipal
Valencià

L'ajuntament de Sant Joan, des de la regidoria de Neteja i Manteniment dirigida per Eva Delgado, posa a prova un nou producte que evitarà la impregnació d'orina en les façanes, mobiliari urbà i en general, espais públics de la localitat.

 

Sant Joan d’Alacant es troba en període de prova d'un nou sistema amb el qual s'evitarà que l'orina de gossos i persones quede impregnada en les façanes. Es tracta d'un producte totalment innocu per al medi ambient, que s'aplicarà després de la neteja de la superfície en qüestió i evitarà d'aquesta manera l'adhesió de qualsevol brutícia, tant orina com pintura de grafits, etc.

 

Aquest producte, que ja ha sigut provat en altres municipis, està compost per una base de silicona, sílice i dissolvent. El mateix s'aplicarà sobre les zones després de la seua neteja mitjançant un tractament de fregament amb vapor sec. El procés constarà d'una fase d’emprimació amb el producte SL130 i l'acabat amb HLG650. Amb aquest nou sistema de neteja s'evitarà, a més, que la pintura dels grafits s'adherisca en les zones on s'haja aplicat prèviament aquest producte. També es crearà una capa antiadherent.

 

“Com a responsable de les àrees de Neteja i Manteniment confie que aquest nou tractament posarà fi als problemes de salubritat i neteja a causa de les miccions fora dels espais permesos en el municipi”, apunta Eva Delgado. A més, no s’esquerda ni esgrogueeix les zones en les quals s'aplica, ni tampoc es desgasta amb el pas del temps a causa de la radiació solar.