Jaime Albero junt a Eva Delgado y el tècnic de Mig Ambient 1
Concejalía
Valencià

L'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant ha aconseguit la titularitat d'una gran zona forestal als voltants de la carretera de Tànger. Aquesta zona és la primera d'una gran massa verda que convertirà la part oest del terme municipal en un dels grans pulmons mediambientals de la zona.

 

Aquesta parcel·la, de 22.000 m2, es converteix en l'inici d'un gran espai de gaudi de la naturalesa que comprendrà la zona de confluència entre la CV 7720, la CV 821 i l'A-70, on ja hi ha una gran massa verda al Calvari i la pinada contigua a la finca El Serení. Dijous passat van començar les tasques de tala i retirada d'exemplars secs, tasques que finalitzaran el pròxim dilluns. Mitjançant aquestes tasques es pretén deixar preparat l'espai per a les posteriors campanyes de repoblació amb espècies autòctones, de senyalització, elements de descans i perimetrat de la zona forestal.

 

“Volem que aquesta zona que ara s'adequa siga una zona agresta per a passejar i gaudir amb la família, per la qual cosa els treball seran mínims. La facilitat de l'accés a la zona la fan molt atractiva per a aquells que volen gaudir de la naturalesa i no poden desplaçar-se a altres municipis”, destaca la regidora de Medi ambient Eva Delgado. “Aquest és el primer pas per a solucionar un dels principals problemes de Sant Joan, la falta d'espais de gaudi de la naturalesa. Amb aquest nou pulmó verd donem majors serveis a Sant Joan, aquesta vegada, fruit d'un decidit impuls polític a les polítiques de recuperació mediambiental”, ha declarat l'alcalde Jaime Albero.

 

La intenció del consistori és realitzar tots els treballs perquè es puga gaudir-ne completament el pròxim 2018.