ArtXIU

 

"El concepte d'arxiu abriga en si mateix, per descomptat, aquesta memòria del nom arkhé. Mes també es manté a l'abric d'aquesta memòria que ell abriga: o, la qual cosa és igual, que ell oblida". Jacques Derrida (1)

ArtXIU Sant Joan d’Alacant art &archive és un projecte d'art i arxiu de la Regidoria de Cultura i l'Arxiu Municipal de Sant Joan d'Alacant.

 

Es tracta d'un espai virtual i/o físic des del qual plantejar projectes de recerca artística que tinguen com a base, mitjà o finalitat la crítica documental, l'aproximació a la història i la reflexió entorn dels conceptes de memòria, oblit, arxiu i expressió creativa.

 

Comencem la seua marxa unint-nos al projecte Epicentre XYZ, exposició virtual que se celebra en el Centre del Carme de València, dins de les activitats de The Wrong, IV Biennal d'art digital i en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana. D'aquesta manera Sant Joan d'Alacant comptarà amb una "ambaixada" d'aquesta exposició que serà produïda exclusivament per a la nostra localitat i que podrà veure's en dispositius mòbils que es connecten al senyal oferit en l'Arxiu Municipal (hall del Centre Cultural situat en Av. Rambla de la Llibertat nº 22) del 4 de novembre de 2019 a l'1 de març de 2020.

 

 

ArtXIU Sant Joan d’Alacant art & archive està obert a propostes expositives particulars i de recerca en art i arxiu que aborden els conceptes que marcaran la seua marxa.

1. Derrida, Jacques. Malament d'arxiu. Una impressió freudiana, 1997, editorial Trotta, traducció de Paco Valverde.