Regidoria d'Energia i Aigua

 

Energia i aigua són bens de primera necessitat, essencials per al gaudi de la vida de tots els santjoaners i santjoaneres.

L’aigua en concret és tant un dret com una responsabilitat. Té un valor econòmic, social i ambiental. Per tant, qualsevol actuació pública i privada ha de tindre en compte esta triple dimensió. No és un bé il·limitat, ni la seua disponibilitat en quantia i qualitat adequades és gratuïta. Cal fer un ús òptim de la seua disponibilitat, de la mateixa manera que caldrà fer inversions per arribar a l’objectiu d’aprofitament d’aigües regenerades.

Quant a l’energia, actualment el model energètic imperant es basa en el balafiament i fonts d’energia contaminants. Un model insostenible i inviable que cal canviar per un altre d’eficient, sobirà i sostenible.

Concretament, el municipi és l’administració clau per a implantar polítiques de sostenibilitat social i ecològica i desenvolupar aquest nou model energètic, que no només milloraria la situació financera, ambiental i social del municipi, sinó que també ajudaria a generar més activitat econòmica al nostre voltant. Per això, un Pla d’Acció d’Energia Sostenible y altres accions són fonamentals per a avançar cap a este nou model.

 

Sergio Agueitos, Regidor d’Energia i Aigua. 

sergioagueitos@santjoandalacant.es

 

 

 

Ús Racional de la Energia

cartel_jornadas_energia_2017SantJoan.jpg

Publicat en Energia i Aigua, Medi Ambient el Dv, 09/06/2017

Dimecres que ve tindrà lloc la Trobada sobre l'Ús Racional de l'Energia a Sant Joan, una proposta de l'Agència Provincial de l'Energia en col·laboració amb l'àrea de MediAmbient de Diputació i més de 40 municipis de la província com el nostre.

Energia 100% renovable

2016_olivo_web.jpg

Publicat en Energia i Aigua, Medi Ambient el Dv, 10/02/2017

El subministrament elèctric de l'enllumenat públic i les dependències municipals de Sant Joan passarà a ser d'origen 100% renovable a partir de l'1 de març.