Concentració #19J Alerta Feminista

Publicado el Ds, 17/06/2017

2017-06_19J_Cartell.jpg
Dilluns 19, a les 12h a l'Ajuntament de Sant Joan

Nombroses organitzacions de dones han convocat el dilluns 19 de juny a les 12h una #AlertaFeminista en els ajuntaments de tot el país, amb la finalitat de reclamar més fons a l'Estat per a lluitar contra la violència masclista.

Esta iniciativa sorgix davant l'escassa aportació en matèria d'Igualtat dels pròxims Pressupostos Generals de l'Estat. Uns pressupostos que, segons associacions, col·lectius i organitzacions feministes, reflectixen un model econòmic depredador del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones. "Estem fartes de veure que no hi ha una aposta ferma per a eradicar la desigualtat salarial, la taxa d'ocupació femenina, la precarietat laboral, la feminització de les cures ni per acabar amb els assassinats masclistes".

La violència masclista, que afecta la meitat de la població i que té una causa estructural entre homes i dones, és una qüestió d'estat. És per açò que la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Joan dona suport a esta iniciativa amb una concentració en la porta del consistori. La responsable de l'àrea, Alba Lledó, anima a totes i tots a reclamar mesures efectives i una major assignació pressupostària destinada a la Igualtat i a la lluita contra la violència masclista.

Esta mobilització social es durà a terme simultàniament en tots els ajuntaments que s'han unit a la iniciativa, entre ells Alacant, Elx o València, el mateix dia en el qual està previst que el Congrés discutisca i aprove l'última versió dels Pressupostos Generals per al 2017.

Comparte esta información