Les iniciatives de Participació Ciutadana no són un fenomen nou però és cert que en els últims anys han viscut un repunt, ja siga pel fet que l'Administració està començant a entendre la importància d'incloure a la ciutadania en la vida política o, en molts casos, perquè s'ha vist com una forma de propaganda per a aconseguir rèdit partidista. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana volem fugir d'eixe model superficial i basat en consultes poc transcendentals per a fer de la Participació un projecte transversal a totes les àrees del Govern, en la que funcionaris, polítics i veïns treballen de forma cooperativa i en la que la implicació ciutadana exercisca com a motor de l'acció política.

Considerem que la idea de ciutadania denota la pertinença a múltiples formes d'interacció social. És a dir, ser ciutadà o ciutadana implica exercir un conjunt de drets, entre ells el dret a participar en la vida política, però entenem que de vegades és difícil que modifiquem una mentalitat tradicionalment instaurada i passar de ser un subjecte passiu a un actiu, per la qual cosa l'Ajuntament hi ha d'estimular la implicació ciutadana com a base del sistema democràtic i per a aconseguir una intervenció global i verdadera de veïns i veïnes.

Pretenem buscar formes de participació innovadores i diferents de les tradicionals, generar debat, augmentar en quantitat i qualitat la democràcia i obrir canals que promoguen iniciatives. És fonamental atorgar mitjans per a garantir que les actuacions municipals es realitzen per a satisfer els interessos generals i no els d'uns pocs.

 

Jose Javier Sánchez Garcia

Regidor Participació Ciutadana, Associacions, Modernització, Transparència, Estadística, Habitatge.

javiersanchez@santjoandalacant.es

Noticias

Comença ANOTA SANT JOAN el correu que recollirà les propostes i consultes sobre el municipi. ...
Ajuntament de SANT JOAN D'ALACANT Com ja s'ha donat a conèixer a través de comunicats ...
L’Ajuntament de Sant Joan i l’Àrea de Govern de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert ...
Sant Joan signa un protocol amb l'Ajuntament de Madrid per a l'ús d'una plataforma que ...
Ens posem en contacte amb vostès per a fer-los saber que els serveis mòbils de ...