Cartell de las xerrades temàtiques participatives
Valencià

T’Estime Sant Joan reinicia la seua activitat per a recollir els testimoniatges sobre la història del municipi amb una reunió dedicada a les eleccions de 1977, les quals compleixen enguany el seu 40 aniversari.

 

L'Ajuntament de Sant Joan, a través de l'Arxiu Municipal i la Regidoria de Participació ciutadana, ha programat per a l'últim trimestre de 2017 i el primer de 2018, una sèrie de reunions on les persones interessades podran acudir-hi a aportar el seu testimoniatge sobre el tema proposat. Aquest testimoniatge pot estar basat en la vivència pròpia, així com en el record transmès per altres persones. Les reunions es realitzaran al Centre de Majors, un dimecres al mes, totes elles a les 11h.

 

La sèrie proposada s'inaugura el dimecres 15 de novembre amb “les eleccions de 1977”. El 12  de desembre, es recopilaran “Receptes de l'àvia i remeis casolans”. El 14 de febrer els testimoniatges tractaran “els cinemes de Sant Joan” i per finalitzar, el 14 de març, una reunió sobre “L'hospital psiquiàtric de Sant Joan”.

 

T’ Estime Sant Joan va nàixer al començament de l’any 2017 amb el propòsit de ser el punt de partida per a qualsevol tipus d'iniciativa municipal que tinga com a objectiu la recuperació, conservació i renovació de l'imaginari col·lectiu d'aquesta localitat. Es tracta d'obtenir un coneixement previ sobre la història tant física com emocional de Sant Joan, la qual permeta accedir a l’herència tangible i intangible (usos, records, sentiments, costums, cançons…).

 

Per aconseguir aquest propòsit, es recopilaran els testimoniatges gràfics i orals de tot el qui desitge participar, no importa l'edat: fotos, pel·lícules, cartes, documents i records –propis o aliens- que il·lustren la memòria de Sant Joan. Tot el material aportat serà escanejat o copiat i passarà a formar part dels fons de l'Arxiu Municipal. L'Ajuntament de Sant Joan lliurarà a les persones que col·laboren en el projecte un sobre amb una sèrie de documentació entre la qual es troben unes fitxes amb espai per a la redacció lliure de memòries.

 

Paral·lelament s'ha creat el compte de correu electrònic testime@santjoandalacant.es que serà gestionada per l'Arxiu Municipal i Participació Ciutadana amb la idea de centralitzar la recepció de la informació.