Pòster charla Valencià
Valencià

El dimecres que ve 13 de desembre de 2017, a les 11h, al Centre de Majors de Sant Joan, tindrà lloc la següent reunió del projecte Sant Joan t’Estime. Aquesta vegada serà sobre les receptes de cuina que ens han transmès les nostres persones majors, també sobre els remeis casolans per a malalties o per a les feines de la casa.

 

La reunió està oberta a qualsevol persona, de qualsevol edat, que vulga participar en la memòria col·lectiva de Sant Joan. No cal tenir dots culinàries, es tracta de deixar testimoniatge d'aquelles receptes o aquells remeis que hem heretat.

 

L'Ajuntament de Sant Joan, a través de l'Arxiu Municipal i la Regidoria de Participació ciutadana, ha programat per a l'últim trimestre de 2017 i el primer de 2018, una sèrie de reunions  a les quals les persones interessades podran acudir-hi a aportar el seu testimoniatge sobre el tema proposat. Aquest testimoniatge pot estar basat tant en la vivència pròpia com en el record transmès per altres persones. Les reunions es realitzaran al Centre de Majors un dimecres al mes, totes elles a les 11h. La sèrie proposada es va inaugurar el dimecres 15 de novembre de 2017 amb 'Les eleccions de 1977'. El 13 de desembre, es compilaran 'Receptes de la iaia i remeis casolans'. El 14 de febrer de 2018 els testimoniatges seran entorn de 'Els cinemes de Sant Joan'; es finalitzarà el 14 de març amb una reunió sobre 'L'hospital psiquiàtric de Sant Joan'.

 

T'Estime Sant Joan va nàixer a l’inici de 2017 amb el propòsit de ser el punt de partida per a qualsevol tipus d'iniciativa municipal que tinga com a objectiu la recuperació, conservació i renovació de l'imaginari col·lectiu d'aquesta localitat. Es tracta d'obtenir un coneixement previ sobre la història tant física com emocional de Sant Joan que permeta accedir a les coses tangibles i intangibles (usos, records, sentiments, costums, cançons…). Per aconseguir aquest propòsit, es compilaran els testimoniatges gràfics i orals de totes les persones que desitgen participar, no importa l'edat: fotos, pel·lícules, cartes, documents i records –propis o aliens- que il·lustren la memòria de Sant Joan. Tot el material aportat serà escanejat o copiat i passarà a formar part dels fons de l'Arxiu Municipal. L'Ajuntament de Sant Joan lliurarà a les persones que col·laboren en el projecte un sobre amb una sèrie de documentació entre la qual es troben unes fitxes amb espai per a la redacció lliure de records.

 

Paral·lelament s'ha creat el compte de correu electrònic testime@santjoandalacant.es el qual serà gestionat per l'Arxiu.