Valencià

La regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant obri la matriculació del curs intensiu de C2 organitzat amb la Cívica- Escola Valenciana que coinicideix amb el nou calendari de la JQCV.

El curs de 60 hores és gratuït i començarà el 18 de setembre en la Casa de Cultura. La finalització serà al novembre de cara a l'examen oficial.

La regidora de Política Lingüística, Clara Rodríguez, constata que “aquest curs respon a l'ampliació d'iniciatives que s'ha dut a terme enguany per la regidoria per tal de difondre l'ús de la nostra llengua pròpia en tots els àmbits del dia a dia.”

Així mateix, va afirmar que des de la resta d'àrees de la seua competència seguirà promocionant de manera transversal la utilització del valencià.

Aquest curs s'uneix a l'oferta global que s'ha desenvolupat amb els dos cursos de C1 que ja van tenir lloc a l'inici de l'any i amb les sessions de conversa per a promoure nous parlants sense classes teòriques ni exàmens, sinó a través del contacte amb una persona voluntària valencianoparlant per a parlar en valencià en situacions reals i quotidianes. Sessions que es reprendran una altra vegada en l'últim trimestre de l'any.

La matrícula pot fer-se de manera presencial o telefònicament en la Casa de Cultura de Sant Joan d'Alacant fins al 17 de setembre.