Sant Joan tindrà bandera pròpia.

webFOTO-JAIME-ALBERO-2015-DESPACHO-ALCALDIA-111-900x600.jpg
L'Alcalde de Sant Joan d´Alacant, Jaime Albero, sol·licita un estudi tècnic al Consell Técnic d´Heràldica i Vexil´lología per a adoptar la seua pròpia bandera.

L'Alcalde socialista, Jaime Albero, posa en valor la importància de refermar la identitat dels santjoaners amb una bandera pròpia basada en el seu llegat històric, cultural i soci econòmic que simbolitze no sols la pertinença a un espai geogràfic sinó també la idiosincràsia del nostre poble.

La identitat d'un municipi ve lligada a la seua pròpia idiosincràsia, a la seua llengua, a les seues tradicions, gastronomia, cultura, geografia, a una sèrie de valors que establixen un vincle sentimental dels ciutadans amb la seua terra, amb el municipi que els va veure nàixer o en el que residixen.

A hores d'ara, encara que el nostre municipi si té escut propi, regularitzat en 2005, no hi ha constància que al llarg de la seua història haja tingut o tinga una bandera pròpia.

La creació i modificació dels escuts, banderes i altres símbols, tractaments i honors de les entitats locals de la Comunitat Valenciana es regula en el Decret 72/2015 de 15 de maig.

Per tot açò, s'ha sol·licitat al Consell Técnic d´Heràldica i Vexil ´lología l'emissió d'un estudi tècnic en què exposen detalladament els fonaments històrics, toponímics i tècnics del projecte perquè després de l'aprovació en sessió plenària, Sant Joan com a municipi, puga adoptar la seua pròpia bandera.

Per a l'Alcalde, Jaime Albero "hemos de reforçar la cohesió del nostre municipi, a través de la dinamització econòmica, de la protecció social, de la creació d'ocupació en el nostre municipi i també de la identificació sentimental amb el mismo".