Fotografía d'una de les sesions realitzades para als alumnes de 3er de la Eso
Concejalía
Valencià

Diputació d’Alacant i l’Aj. De Sant Joan d’Alacant, a través de la U.P.C.C.A. implementen la seua 3ª Edició del Programa '-DROGAS +TU', dirigit a l’alumnat de 3r d’ESO de l’IES García Berlanga.

 

El taller preventiu persegueix promoure el desenvolupament d'actituds saludables i de valors, creant espais on es promoga la reflexió crítica, la capacitació i la informació. Cadascun dels tallers està compost per 3 sessions de dues hores de durada cada sessió, sumant un total de 6h de durada per cada taller. El desenvolupament dels tallers va començar per un dels grups de 3r d'ESO el passat 20 d'octubre, i prosseguiran al llarg de l'any 2018.

 

Durant les seues tres sessions es treballen aspectes tals com:

- Donar una informació clara i veraç sobre el tema de les drogues i addiccions, resolent dubtes i aclarint mites i llegendes.

- Afavorir la reflexió i la presa de decisions davant situacions de risc.

 

Tot això des d'una perspectiva dinàmica i lúdica, donant protagonisme als joves i facilitant la seua participació. El punt nou d'aquests tallers ho aporta el Teatre Fòrum, dramatitzacions de diferents escenes quotidianes on els joves tinguen relació amb l'alcohol. Els actors seran els propis estudiants, proposant diversos finals amb diferents conseqüències, que després s'analitzen en una reflexió en grup.

 

La Regidoria de Joventut participarà en l'última sessió del taller oferint informació sobre l'Oci Saludable.