Concejalía
Valencià

Hui s'ha presentat en roda de premsa la iniciativa de la Junta de Penyes de la 3a Marató de Donació de Sang, amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat i el Centre de Transfusions, que se celebrarà dissabte que ve, 7 de setembre, en el Casal de la Tercera Edat, en horari de 9.00 a 13.30 hores.

Segons la regidora de Sanitat, Julia Parra, “la sang és el regal més preuat que una persona pot oferir a una altra. La decisió d'anar a donar sang pot salvar fins a tres vides. Estem ací per a animar a tot aquell major de 18 anys, que pese més de 50 kg i es trobe en bon estat de salut, al fet que participe, siga donant i prenga consciència de l'important que és aquest gest”.

La responsable de Promoció del Centre de Transfusions, *Paca Ferrer, ens explica que la sang humana no es pot fabricar, i és necessari obtindre-la d'una altra persona, és a dir, un donant. Per aquest motiu són tan importants les campanyes de donació de sang on es realitza una captació voluntària i no remunerada de nous donants. Ens comenta també algunes dades en els quals la sang és necessària, per exemple: un trasplantament de fetge necessita entre 30 i 200 donacions, un part complicat entre 2 i 4 fins i tot fins a 10 donacions, un tractament de leucèmia fins a 250 donacions, i així molts altres casos.

Des de la Junta de Penyes, José Antonio *Andreo, informa que “en 2017 de 60 donacions, 13 van ser nous donants, en 2018 de 55 donacions 7 van donar per 1a vegada i enguany esperem que el nombre de donants supere les passades edicions. Agraïm per endavant a tots els que participen en aquesta activitat, al Centre de transfusions per la seua confiança i a la Regidoria de Sanitat per la difusió de l'esdeveniment”. Enguany es compta amb la col·laboració de:

Al Plat Vindràs amb el sorteig d'un menú.

Fleca Aracil “*Soqueta”, amb la donació de coques variades per als donants.

*Clinic Mòbil, que sortejarà uns auriculars entre tots els participants.