image

 

 

Sant Joan t’Estime

#testimeencasa 


 UN ARBRE GENEALÒGIC D’AFECTES I ENSENYAMENTS

 
 
La nostra proposta:

s temps de quedar-se a casa i aquest pot ser un bon moment per a conèixer-nos millor. Des de Sant Joan t’Estime volem proposar-te desconnectar de les preocupacions d'aquests dies girant el focus d'atenció de fora cap a dins i que indagues en la història de la teua pròpia família. Però aquesta vegada des d'un punt de vista afectiu i de creixement personal. 
 
Et donarem algunes idees per a construir un arbre genealògic d'afectes i ensenyaments. De què es tracta? Molt senzill. No és simplement una relació de parents amb el seu grau de parentesc i les seues dates…és molt més que això. Consisteix a preguntar-nos per la vida d'aqueixos familiars, com ha sigut la seua existència, i anotar què ens agrada o hem après d'elles i d'ells. 
 
Per a això et proposem tres eines (que trobaràs en els PDFs corresponents en la nostra pàgina web)

1. Un model de Fitxa per a recaptar les dades i que constituirà una espècie d'àlbum o arxiu personal.

2. Un Model de qüestionari per a la història personal que conté una sèrie de preguntes que pots formular per a conèixer millor la història personal de cada familiar. Hi ha tres tipus de formularis: a. Per al teu mateix nivell i descendents (germans, cosines, fills, nebodes, etc.) b. Per als teus progenitors i familiars del mateix grau (pares, mares, oncles i ties). c. Per als teus avis, àvies i avantpassats.

3. Referències per a ajudar-te amb l'elaboració de l'arbre genealògic. 
 
Et proposem fer-ho en diverses sessions que anirem pujant al llarg dels dies. És igual l'edat que tingues, l'activitat l'hem dissenyada perquè pugues realitzar-la tant si tens 10 anys com si tens 100. Només et recordem que seguisques les instruccions sanitàries que regeixen a la teua casa, que respectes l'aïllament si hi ha alguna persona en aquestes circumstàncies en el teu domicili. Si les teues persones majors estan en les seues llars i lògicament no pots anar a veure-les, aquesta és una oportunitat estupenda per a cridar-les i preguntar-los pels seus records. Pots anar gravant les sessions per a tenir la certesa que no se't “queda res en el tinter”. Pots triar si prefereixes fer-ho només en àudio o si t'abelleix també en vídeo. Finalment, és important que arreplegues per escrit la informació més rellevant, és l'única manera en què les entrevistes seran fàcils de consultar per tu o per la teua família. Aquest arbre genealògic és per a tu, contindrà molta informació personal que has de guardar i protegir en el teu arxiu personal. Recorda que les dades personals que trobes no els pots difondre sense el consentiment exprés de qui te'ls ha donats. Pots explicar-nos què et sembla l'experiència o simplement les sensacions que has tingut. Ens trobaràs en el correu testime@santjoandalacant.es on també estem per a resoldre els teus dubtes.