Concejalía
Valencià

El dia 3 de desembre es va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. 

Amb motiu d'aquest dia, la regidoria de Serveis Socials, va commemorar  aquest dia per mitjà de la lectura d'un text amb l'objectiu d'informar i conscienciar a la societat sobre la realitat i necessitats de les persones amb discapacitat. Van participar les diferents associacions de persones amb discapacitat del municipi i centres educatius per a donar-los veu i visibilitat en aquest dia . 

S'estima que 1 de cada 7 persones de tot el món presenta algun tipus de discapacitat. Així, hui dia conviuen en el planeta entorn de 1.000 milions de persones amb alguna mena de discapacitat, de les quals més de 100 milions són xiquets.

Com recorda l'ONU, “l'Agenda 2030 es compromet a no deixar a ningú arrere. Les persones amb discapacitats, com a beneficiaris i com a agents de canvi, poden accelerar l'avanç cap a un desenvolupament inclusiu i sostenible, així com promoure unes societats resilients per a tots, inclosos els àmbits de la reducció del risc de desastres i l'acció humanitària, a més de el desenvolupament urbà”.

Per a això, “és necessari que els governs, les persones amb discapacitat i les associacions que les representen, les institucions acadèmiques i el sector privat treballen en equip per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”.  

L'acte va tindre lloc a les 12.00 h en la plaça d'Espanya.