Ubicació i característiques

Sant Joan d´Alacant forma part de la Comarca de l´Alacantí en la província d'Alacant (Espanya) i és el centre geogràfic de l'antiga Horta d'Alacant. El municipi està situat en la costa llevantina, limitant amb les poblacions d'Alacant (a 7 Km.), Mutxamel (a 1 Km.) i el Campello (a 3 Km.).

Se situa sobre un terreny pràcticament pla, sent la seva altitud sobre el nivell del mar de 40 metres. La superfície total del terme és de 9,64 quilòmetres quadrats. Gaudeix d'un clima excepcional, amb temperatures mitjanes anuals molt suaus i amb dies assolellats durant la major part de l'any.

Tals característiques climatològiques converteixen el municipi de Sant Joan d´Alacant en un lloc ideal per a viure o passar unes vacances. El seu clima i la seva ubicació privilegiats permeten gaudir dels seus propis encants i de tots els atractius que té al voltant (platges de fina sorra, ports esportius i pesquers, pintorescs pobles d'interior, esplèndids camps de golf, coves d'estalactites i estalagmites, etc.).

Segons les dades de l'últim cens, corresponent a l'any 2008 té una població que arriba a gairebé els 22.000 habitants, duplicant-se en els mesos estivals. En els últims quaranta anys ha experimentat un important canvi, que ha quintuplicat el nombre d'habitants, passant d'una economia basada en el sector primari a altra depenent del sector terciari.

La seva proximitat a Alacant i a la platja de Sant Joan (a 2 km.), l'ha convertit en una ciutat residencial, dotada d'una important xarxa de centres comercials i d'oci, que són un important focus d'atracció per a nombrós públic.

Referent a la sanitat, cap ressaltar que en el seu terme municipal es troba l'Hospital Universitari de Sant Joan d´Alacant, un dels més importants de la província, que es troba formant un complex amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i el campus de Ciències de la Salut de la Universitat Miguel Hernández. En aquest últim es troben les Facultats de Farmàcia i de Medicina, i en ell s'imparteixen les carreres de Medicina, Farmàcia, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional i Podologia; en aquest campus hi ha diversos centres investigadors, com l'Institut de Neurociències i l'Institut d'Investigació de Drogopèndencies. Prop de l'esmentat campus de l'Hospital Universitari es troba el Centre Psiquiàtric, dependent de la Diputació d'Alacant.

La completa gamma de serveis (sanitaris, educatius, etc.), així com l'hospitalitat de la seva gent són altres atractius d'aquesta vila, on tradició i modernitat es combinen harmònicament. En definitiva, a Sant Joan d´Alacant es pot gaudir en bona mesura dels serveis que en general oferixen les grans ciutats, gaudint d'un entorn acollidor i tranquil.

 

ENLLAÇOS

S'arriba per la Carretera Nacional 332 i per l'Autopista del Mediterrani o AP-7 (sortida núm. 67). La comunicació de Sant Joan d´Alacant amb la capital de la província, la platja de Sant Joan i la resta de les localitats de la comarca es porta a terme principalment mitjançant unes línies d'autobusos, que circulen contínuament enllaçant tots aquests llocs. Es troba a 15 quilòmetres de l'aeroport internacional d'Alacant (l´Altet), que li permet enllaçar amb qualsevol destinació nacional o internacional en escassos minuts. El port d'Alacant, a escassos quilòmetres, és una via de comunicació marítima de creixent importància.