Concejalía
Valencià

Les Regidories de Cultura i Urbanisme tornen a col·laborar en un cicle artístic basat en la reinterpretació d'obres artístiques clàssiques amb l'objectiu de fomentar l'art i contribuir a la millora d'estètica urbana, d'una forma propera, visual i atractiva.

Davant el bon acolliment de la primera edició de "Museu al carrer", Clara Rodríguez i Sergio Agueitos han volgut continuar acostant la cultura i l'art a tots els públics i recuperar els espais públics com a punts de trobada, convertint Sant Joan en una galeria d'art durant tot l'estiu.

Per a la seua realització, els deu artistes han tingut llibertat per a interpretar les obres amb diferents estils, a través de la pintura, la fotografia, la il·lustració o qualsevol altra tècnica que els permetera reinventar de manera original i personal el seu contingut.

Clara Rodríguez i Sergio Agueitos van inaugurar esta edició al costat del coordinador del projecte, Leónidas Spinelli, amb un recorregut per carrers, parcs i places on es troben les interpretacions que vénen acompanyades per una explicació de l'obra original a la qual fa referència, així com d'un aclariment de cada autor sobre la seua pròpia concepció del producte. Una forma ideal de fomentar la reflexió i els passejos als carrers on es troben.

Tots dos edils coincidixen en la importància d'apostar per projectes que, a més d'afegir un valor turístic, didàctic i cultural al nostre municipi, diversifiquen els espais per a despertar l'interés per l'art, el coneixement i la cultura en general a tota la ciutadania. Però, sobretot, per a recuperar els carrers com a llocs de trobada amables per als veïns i veïnes de Sant Joan.

"Museu al carrer" es podrà gaudir durant tot l'estiu en algunes de les façanes intervingudes com Mosén Pedro Mena, Calle Major, o Francisco Seva, però també en places, parcs o edificis públics com l'Ajuntament o la Casa de Cultura. Així mateix, s'estudia la possibilitat de perllongar la seua permanència per a poder utilitzar-la i realitzar visites i altres activitats amb els centres educatius del municipi.

 Artistas, obras y localizaciones:
 
1. Carolina Diego - Ni siento, ni padezco
El hijo del hombre (René Magritte)
Plaça de l'Ajuntament
 
2. Norma Clemente - El beso
La creación de Adán (Miguel Ángel)
Casa de cultura
 
3. Iñaki Navarro - Human Flow
La balsa de medusa (Theodore Gericault)
Centre Cultural
 
4. Vicente González - La viuda negra
Judith decapitando a Holofemes (Artemisia Gentileschi)
C/ Francisco Seva, 4
 
5. Elena López Mañe - Decotrucción
Soup (Andy Warhol)
Plaça de L'Ordana
 
6. Federico Taboada - Retrato
Self-Portrait (Francis Bacon)
C/ Cristo de la Paz, 33
 
7. Analia Peralta - Con la soga al cuello
Perro (Francisco de Goya)
Plaça de la Constitució
 
8. Pedro Muñoz - La escalera
Femme Maison (Louise Bourgeois)
Parc Municipal
 
9. Jorge García & Mariano - Un nuevo sacramento
El matrimonio (Arnolfini Jan Van Eyck)
C/ Mosén Pedro Mena, 20

10. Jonás González - La ap
ariencia del tiempo
La persistencia de la memoria (Salvador Dalí)
C/ Major, 79