Search
Close this search box.
WhatsApp Image 2022-06-15 at 7

Sant Joan col·labora en la Campanya de Recollida de Residus Tèxtils promoguda pel Consorci Terra.

El Consorci Terra A2 en col·laboració amb els diferents municipis que el conformen, entre ells Sant Joan, posa en marxa una nova campanya de sensibilització en matèria de reciclatge centrada en la recollida de residus tèxtils.

En aquesta campanya s’informarà la ciutadania dels llocs adequats per a rebutjar aquest tipus de residus i s’habilitaran una sèrie de punts de recollida mòbils.

En el municipi de Sant Joan el punt de recollida estarà situat en la Plaça d’Espanya, una de les ubicacions on habitualment s’instal·la l’Ecoparc Mòbil, divendres que ve 17 de juny de 9´30h a 14´30h i el dimecres 29 de juny de 12´30h a 14´30h.

Segons les dades recollides pel Consorci Terra A2 en 2021 van ser més de 8.000 tones de residus tèxtils com a llençols, mantes, cortines, catifes, tovalloles, barnussos, bates, abrics, coixins, edredons, roba interior, samarretes, pantalons o camises van acabar en el contenidor equivocat amb el que no van poder ser reciclats. Aquest tipus de material mai ha de ser llançat en els contenidors grisos ni en els voltants de les àrees d’aportació on se situen aquests, sinó que han de depositar-se a aquells dedicats de manera exclusiva al tèxtil, distribuïts pel municipi, a l’Ecoparc Mòbil o al Punt verd Central situat en C/ La Torreta, al costat del Casal de Setmana Santa i Policia Local.

“La base per a fomentar el model òptim d’economia circular a la gestió del residu tèxtil, està en primer lloc, a reduir els residus que generem, reutilitzar el màxim possible i reciclar les fibres tèxtils, valorant el tèxtil usat que no es pot aprofitar.” Va declarar la regidora de Gestió de Residus, Esther Iborra.

Amb aquesta campanya es pretén crear consciència entre la ciutadania de la importància de separar en origen aquest tipus de residu tèxtil i que per mitjà del procés de recollida selectiva i després del processament d’aquests puguen ser destinats tant a la seua reutilització íntegra com al seu reciclatge mecànic per a nous processos de filat i confecció.

Segons Iborra “des de Gestió de Residus considerem de vital importància treballar des de l’educació ambiental en accions i campanyes informatives i de conscienciació a la ciutadania posant els mitjans necessaris per a facilitar el reciclatge”