Reunión conexión Sant Joan / Alicante 01
Concejalía
Valencià

L'alcalde de Sant Joan, Santiago Román, i el regidor d'Urbanisme d'Alacant, Adrián Santos, estudien una solució a les connexions amb la carretera de la platja, l'avinguda de Dénia i l'hospital universitari, i el Pla Especial de Santa Faç

L'alcalde de Sant Joan, Santiago Román, i el regidor d'Urbanisme d'Alacant, Adrián Santos, s'han reunit a l'Ajuntament d'Alacant, per a posar en marxa diversos projectes de desenvolupament urbanístic, situats en els límits de tots dos termes municipals, i que afecten els nexes urbans de comunicació més importants entre aquests dos municipis i la zona d'expansió de les platges. A la reunió de treball han assistit diversos tècnics municipals de l'Ajuntament d'Alacant amb els quals s'han posat sobre a mesos diverses possibilitats per a descongestionar els actuals problemes de trànsit i connexió entre aquestes dues localitats, agreujats en època estiuenca, amb l'accés a la zona residencial de la segona línia de platja, però convertits ja en una constant durant tot l'any en créixer de manera constant els habitants en la zones residencials pròximes de la platja de Sant Joan (PAU4 i PAU5).

En concret, la reunió ha servit per a conéixer al detall les possibilitats de connexió el PAU5 amb la CV-772, carretera de la platja de Sant Joan (denominada avinguda d'Elda en el terme de Sant Joan, i carretera de Benimagrell, en el terme del Campello). Des de fa uns anys està pendent obrir una eixida a l'avinguda de les Nacions que creua el PAU5, que ha de connectar amb la carretera mitjançant una glorieta, situada en la zona limítrofa de Sant Joan, El Campello i Alacant. A més, aquest vial depén de la Diputació d'Alacant, que ja ha mostrat el seu compromís a finançar aquesta obra.

La segona àrea afectada és la rotonda que distribueix el trànsit en la N-332, en el límit entre Sant Joan d'Alacant i Alacant, en la coneguda com a ’rotonda de Gibeller’. Aquesta glorieta, de dos carrils, absorbeix, pels seus quatre punts cardinals, tot el trànsit procedent de la Via Parc (que ve de Sant Vicent del Raspeig), els vehicles que arriben per la zona del camp de golf (avinguda Pintor Pérez Gil) des de les zones residencials pròximes de la platja de Sant Joan (PAU4 i PAU5), i la constant circulació que creua des del Campello cap a Alacant o viceversa, per l'antiga N-332, convertida en via urbana dins del terme de Sant Joan i denominada avinguda Miguel Hernández. Per si no fos prou, en aqueixa mateixa àrea està l'Hospital Universitari de Sant Joan, el Centre de Transfusions i el campus de la salut de la Universitat Miguel Hernández.

El tercer punt on Sant Joan i Mutxamel han d'unir criteris en el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Caseriu i de l'entorn de la Santa Faç, ja que, de nou afecta als dos termes municipals, que comparteixen fins i tot un mateix carrer (Verónica), dividida entre les dues localitats.

 

Reunión conexión Sant Joan / Alicante 02

 

Aquesta trobada de treball ha sigut qualificat de molt satisfactori per totes dues parts. Per a l'alcalde de Sant Joan, Santiago Román (Cs), “l'objectiu és posar en comú totes les opcions i activar tot el procés de projectes i execució d'unes obres que són imprescindibles des de fa anys”. En opinió de Román, “sabem que qualsevol desenvolupament urbanístic requereix del seu temps, per la qual cosa hem de desembossar al més prompte possible aquests projectes en previsió del creixement d'aqueixa zona, on ja s'està desenvolupat el sector del Pla Natzaret, i per on també està previst que transite el nou traçat del *TRAM que unirà la platja amb l'Hospital, amb Sant Joan i amb Mutxamel”, ha explicat l'alcalde.

Per part seua, el regidor d'Urbanisme, Adrián Santos (Cs) ha manifestat que “des de la Regidoria d'Urbanisme estem molt satisfets amb la trobada, ja que es tracta de temes embossats des de fa molt temps, especialment la connexió del PAU5 amb els termes de Sant Joan i El Campello, que és un tema fonamental per a donar eixida al PAU5 per aqueix punt”. Així mateix, Santos ha destacat que “hem tractat el Pla Especial de Santa Faç, que divideix el caseriu en dos i és important que els dos ajuntaments arribem a acords a nivell urbanístic en Santa Faç. I d'altra banda, hem tractat la rotonda de *Gibeller, on es produeixen nombrosos embossos, tant en el terme municipal d'Alacant com de Sant Joan, amb la possibilitat de generar solucions a aqueixos problemes. En definitiva, la trobada ha servit per a desembossar projectes que afecten els dos municipis i comprovar una bona relació, que fa que tots aquests projectes s'agiliten i siguen viables”, ha afegit l'edil alacantí Adrián Santos.