Concejalía
Valencià

La Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa de Sant Joan d'Alacant va lliurar divendres passat, 20 de novembre els premis del VI Concurs Fotogràfic de la Setmana Santa, en un acte celebrat en la Casa de la Setmana Santa 'Carmelo Dávila', amb assistència d'autoritats locals i càrrecs festers, que van acudir al primer acte oficial que es realitzava en aquest edifici, inaugurat fa tan sols uns mesos, el passat mes de març. Entre els assistents també es trobava el nou rector de l'Església de Sant Joan Baptista, Roque Carlos Jiménez, que va assistir al seu primer acte públic, de caràcter cultural, fora de la parròquia.


D'aquesta manera, el Premi a la Millor Obra (dotat amb 100 euros, una ceràmica i un àlbum fotogràfic digital professional) va ser per a la fotografia 'Manumisión', de Noemí Juan Soler, i l'Accésit al Millor Autor va ser para Antonio Sogorb Aragonés per les fotografies 'La Casa del meu Pare' i 'Ell ens il·lumina', guardó dotat amb un àlbum fotogràfic digital, concedit igual que l'àlbum professional per Foto Digital Discount, patrocinador del certamen.


El jurat, compost pel fotògraf i vicepresident de l'Associació d'Artistes Alacantins, Julio Escribano, el fotògraf i vicepresident de l'Associació Fotoexcursiones Alacant, Fernando Martínez, la regidora de Cultura, Clara Rodríguez i la secretària de la Junta Major, Rosa Navarro, va prendre aquesta decisió després de valorar entre una vintena de fotografies presentades al certamen, celebrada durant la passada Setmana Santa. Precisament, en el transcurs de l'acte també va haver-hi un moment de record per a la passada Setmana Santa, en la qual es va produir el fet històric que el tron del Sant Sopar d'Alacant processionara el Divendres Sant juntament amb la resta de Confraries de Sant Joan. Com a record i agraïment d'aquell esdeveniment, el Capatàs del Tron, Ramón José Quereda, va fer lliurament al president de la Junta Major, José Manuel Caturla, de la màxima distinció que atorga la Germanor Sacramental, el Diploma d'Honor.

El quart tinent d'Alcaldia, Octavio Seva, el rector Roque Carlos Jiménez, els components del jurat, Julio Escribano i Fernando Martínez i el president de la Junta Major de Confraries, José Manuel Caturla, van anar els encarregats de lliurar els premis. A l'acte van acudir diversos components de la Corporació Municipal, representants de les entitats festeres, així com càrrecs de la Comissió de Festes del Crist de la Pau, la Foguera Plaça Maisonnave, les Festes de Fabraquer i la Reina i Dames de la Tercera Edat. En la pròxima Setmana Santa tornarà a haver-hi concurs fotogràfic, on la Junta Major espera superar les xifres de participació de l'edició anterior.