IMAGEN CEMENTERIO
Concejalía
Valencià

El regidor de Cementeri, José Luis Olcina, anuncia en el Ple una partida pressupostària per a “recuperar el patrimoni funerari” de la localitat

Els tècnics investiguen la titularitat dels enterraments més deteriorats, de principis del segle XX, per a informar els familiars de les actuacions

 

La Regidoria de Cementeri invertirà 50.000 euros per a rehabilitar els nínxols més antics del cementeri municipal, que daten de principis del segle XX, per a “recuperar el patrimoni funerari” de la localitat. Així ho ha anunciat el regidor responsable, José Luis Olcina, durant el Ple ordinari de juny celebrat aquest dijous.


La part més deteriorada correspon a la zona original del *camposanto santjoaner, construïda en els primers anys de 1900, de fosses i panteons de titularitat privada. L'Ajuntament ha apuntalat les parts més deteriorades de les edificacions “per a evitar que els danys estructurals provoquen l'ensulsiada definitiva”, explica Olcina, mentre els tècnics municipals indaguen en els arxius per a localitzar als descendents dels propietaris. “Es tracta d'una part privada del cementeri, en el qual no podem actuar fins que no informem els amos dels enterraments dels treballs”, indica el responsable.

No obstant això, des de la Regidoria de l'àrea ja han previst una partida pressupostària de 50.000 euros per als pròxims comptes locals per a realitzar unes actuacions urgents que detinguen la deterioració definitiva d'aquesta part del cementeri i “puguem recuperar el patrimoni funerari” de la localitat. Aquests treballs, indica Olcina, “s'iniciaran una vegada que totes les famílies siguen informades i aqueix termini depén d'aqueixes notificacions”, a pesar que l'Ajuntament dispose dels fons una vegada que s'aprove el pressupost municipal.

“Aquest tema és molt sensible perquè es tracta de l'últim estatge dels nostres éssers més estimats”, manifesta Olcina, “per això no actuarem fins que no es completen tots els tràmits i es donen les comunicacions oportunes”.

Olcina recorda que “aquest equip de govern ja ha realitzat importants actuacions al carrer Santíssim Crist de la Pau i fa visites periòdiques amb l'arquitecta municipal per a comprovar l'estat de les edificacions”. Per aquest motiu, aclareix el regidor, “som conscients de la situació del cementeri i posarem els mitjans necessaris per a rehabilitar les parts més danyades pel temps”.