Cementerio Sant Joan
Concejalía
Valencià

Una línia d'autobús gratuïta unirà Sant Joan i Benimagrell amb el cementeri del 29 d'octubre a l'1 de novembre, es recupera la missa de campanya i actuarà un duo de músics del ADDA·Simfònica

 

L'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant torna a posar en marxa el dispositiu especial que s'organitza cada any entorn de la celebració del Dia de Tots els Sants. Entre les mesures principals, coordinades per la Regidoria de Cementeri que dirigeix l'edil de Ciudadanos, José Luis Olcina, el cementeri amplia el seu horari d'obertura habitual, tornarà a funcionar un servei especial d'autobús gratuït que passarà pels principals punts del municipi i, gràcies a la millora de la situació sanitària, es recupera la missa de campanya oficiada des de la mateixa esplanada principal del cementeri.

A més, de manera provisional, tornarà a habilitar-se la caseta de venda de flors, situada a l'entrada del cementeri, per a facilitar l'adquisició de tests i rams decoratius durant aquestes dates tan assenyalades. I com a novetat, el mateix dia 1 de Novembre, a les 12.00 hores, un duo d'instrumentistes de l'orquestra ADDA·Simfònica d'Alacant oferiran una actuació a l'entrada del cementeri.

 

Ampliació horari

Per a facilitar l'afluència d'usuaris durant aquests dies tan assenyalats, el cementeri estarà obert el dijous 28, divendres 29, dissabte 30, diumenge 31 d'octubre, i dilluns 1 de novembre, de 8.30 hores a 19.00 hores. Fins dijous que ve, la instal.lació romandrà obert en el seu horari habitual, de 9 a 13.00 hores (de dijous a dissabte, també està obert per les vesprades de 16 a 18 hores). A l'entrada d'estes dependències hi haurà gel hidroalcohòlic, l'ús del qual és recomanable. Malgrat l'eliminació de mesures restrictives sobre l'aforament, se sol·licita a les persones que acudisquen al cementeri que de forma anticipada i eviten els moments de major afluència d'usuaris. En tot cas, l'ús de mascareta és obligatori en tot el recinte del cementeri.

 

Servei d'autobús

La Regidoria de Cementeri ha preparat un servei d'autobús gratuït, que funcionarà entre el 29 d'octubre i l'1 de novembre. L'horari serà de 16 a 19 hores, encara que el dia de Tots els Sants s'amplia el servei des de les 9 del matí fins a les 19.000 hores. El recorregut anirà des de l'ermita de Sant Roque, a Benimagrell fins al cementeri municipal, passant pels principals carrers del municipi, amb una trentena de 30 parades distribuïdes en tots dos sentits. A més, durant la vesprada de l'1 de Novembre, entre les 18 i les 20 hores, funcionarà un altre servei circular de reforç, amb un trajecte reduït entre el cementeri, l'avinguda Comtat de Fabraquer, la Rambla de la Llibertat, La Rambla, Mossén Pedro Mena i Pintor Velázquez.

 

Vehicle adaptat

Com a anys anteriors, al Regidoria de Serveis Socials, dirigida per Marcos Piña (Cs) torna a activar el servei de vehicle adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest transport funcionarà el cap de setmana, els dies 30 i 31 d'octubre, i el dilluns 1 de Novembre, amb eixides des de la Plaça d'Espanya, enfront de l'Ajuntament. Per a poder utilitzar este servei és necessari concertar una cita prèvia, cridant al número de telèfon 677 41 69 69.

L'horari en el qual funcionarà el vehicle adaptat és de 9.15 a 13.45 i de 15.45 a 18.15 hores. Totes les persones amb mobilitat reduïda podran fer ús d'aquest transport en els horaris indicats, prèvia sol·licitud de cita. El transport estarà situat en la Plaça d'Espanya a l'espera dels usuaris que hagen sol·licitat el servei.

 

Venda de flors

Altra de les novetats amb les quals comptarà el cementeri enguany és que es recupera el servei de venda de flors en la caseta situada a l'entrada de la instal·lació. En lloc es va obrir de manera provisional el passat cap de setmana per a tots aquells usuaris que van desitjar avançar la neteja i decoració del lloc on descansen els seus sers estimats. A partir del divendres 28, el lloc de venda de flors tornarà a estar obert durant els dies principals d'aquesta celebració.

 

Missa de campanya

La millora de la situació sanitària també ha permés que es recupere la missa de campanya que s'oficiava de manera habitual cada Dia de Tots els Sants en el cementeri municipal. En 2020, la pandèmia va obligar a suspendre aquesta celebració, que el pròxim 1 de Novembre tindrà lloc, a les 16.30 hores a l'esplanada principal d'entrada al cementeri, presidida pel rector de Sant Joan Baptista, Roque Carlos Jiménez. A més d'aquesta celebració a l'aire lliure, per a la qual l'Ajuntament dotarà a la zona amb diversos centenars de cadires, a l'església s'oficiarà missa, el Dia de Tots els Sants, a les 9, 12 i 19 hores.

 

Concert de solistes de la ADDA·Simfònica

Una altra de les activitats programades per a enguany és l'actuació d'un grup d'instrumentistes de l'orquestra ADDA·Simfònica, que oferiran un repertori clàssic d'obres el mateix dia 1 de Novembre, a les 12.00 hores. Un duo clarinetistes de l'orquestra estable de l'Auditori de la Diputació d'Alacant, dirigida per Josep Vicent, interpretaran diverses peces a l'entrada del cementeri, que podran escoltar tots els presents en una data tan assenyalada com aquesta.