Concejalía
Valencià

 

Les regidories de Foment Econòmic i Comerç de l'ajuntament de Sant Joan, al capdavant de les quals està el socialista Manel Giner, se sumen a la commemoració del Dia Internacional del Llibre que se celebra coincidint des de 1988 amb el ja tradicional dia de Sant Jordi, obsequiant als compradors amb una rosa per cada exemplar adquirit en alguna de les tres llibreries que participen de la celebració.

Una iniciativa organitzada des de l'Agència de Desenvolupament Local #IDEES que convida a la lectura, a la cultura, al regal i a l'amor i que pretén incrementar el nombre de clients que coneguen i s'acosten a les nostres llibreries i les vendes d'exemplars en aquest any de recuperació, ja siguen de ficció, infantil i juvenil o no ficció, classificacions que en l'últim any *pre pandèmia (2019) es van repartir un terç cadascuna del total d'adquisicions pels lectors i van suposar més de 22 *mill. d'euros de facturació, xifra que va baixar a 5 *mill. en 2020.

Des de les regidories s'han adquirit a través de les floristeries del municipi les roses a obsequiar que, segons la llegenda, van brollar d'un roser nascut de la sang del drac abatut pel sant, i que s'obsequiaran en les diferents llibreries durant els dies 22 i 23 d'abril, dies de la campanya, fins a esgotar les mateixes. Durant aquests dos dies, les llibreries trauen els exemplars a la porta dels seus establiments, una iniciativa excepcional en aquests comerços i que ha donat peu a l'eslògan d'enguany A l'AIRE LLIBRE, eslògan que serà visible en la cartelleria i el material promocional de la campanya.

Referent a aquesta iniciativa el regidor de l'àrea, Manel Giner, ens indica que “Hem passat dos anys molt durs en tots els aspectes i la regidoria, igual que l'ha estat amb altres sectors, vol tirar una mà a les llibreries i a les floristeries del municipi amb aquesta iniciativa.
Malgrat estar vivint sota els efectes d'una “economia de guerra” per la inacceptable invasió d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus que torna a alentir la recuperació econòmica, a part de portar a les nostres consciències els pitjors desastres de totes les guerres, és potser en aquests temps quan llegir es converteix en el millor mitjà i en l'instrument més eficaç per a ordenar el nostre pensament, entendre la realitat sempre complexa del dia a dia i afavorir la germanor a través de les pàgines d'un llibre d'una forma universal amb la resta de lectors del món.
I com no, la lectura també ens serveix per a entretindre'ns, divertir-nos o emocionar-nos. Amb aquest objectiu convide a tota la ciutadania de Sant Joan a acudir a les nostres llibreries a adquirir un exemplar i a emportar-se una rosa amb ell i a passar-se per les nostres floristeries, Gloria, La *Tardor o Floristes Sant Joan i comprar un ram per a la nostra persona especial o per a nosaltres mateixos.

Les llibreries del municipi han preparat la següent programació per als dies previs a la celebració del Dia Internacional del Llibre:

LLIBRERIA CHUS:


• Dimecres 20, 18: 00 h: Contacontes per a bebés de 0-3 anys.
•Dijous 21, 17:30 h: Mini Ioga contes de 2-6 anys.
• Divendres 22, 17:30h: Taller de fluor, instal·lació de joc de 2-6 anys
• Divendres 22, 19:00h a la biblioteca municipal: presentació del llibre Mutxamel.
L'Horta d'Alacant


PAPERERIA TERE:


• Divendres 22, 10:00h - 14:00h: L'autor Miguel Caturla Martínez, signarà els seus llibres Viatges d'amor a Lisboa i Ulls Marrons.
• Dissabte 23, 10:00h - 14:00h: L'autor Antonio Marcelo signarà els seus llibres: Perill no hi ha sòl i Primer bestiari. Tornaran a comptar amb Miguel Caturla Martínez.


PAPERERIA CATURLA:
• Dissabte 23, des de les 09:30h: L'autora Mª Angeles Rodríguez López signarà els seus llibres Històries amb Rima, Retrobaments i Un estiu molt llunyà.
• Dissabte 23, 11.00 h - 13.00 h: l'autor Manuel Peiteado signarà el seu llibre Qui pot estimar a un assassí.