Valencià

L'ÀREA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL SANT JOAN GUARDONADA PEL SEU IMPULS A l'ACTIVITAT ECONÒMICA

Durant la gala organitzada dijous passat a la ciutat de València per la capçalera digital Actualitat Valenciana, l'àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant, al capdavant de la qual es troba el regidor socialista Manel Giner, va rebre el premi Desenvolupament Local en reconeixement a la tasca exercida durant la present legislatura per les àrees de Foment Econòmic, Comerç, Mercat, Turisme i Comunicació que dirigeix des de l'Agència de Desenvolupament Local #IDEES de Sant Joan i, especialment, per la labor i les iniciatives posades en marxa durant els dos anys de pandèmia. Una aposta per la resposta ràpida i directa als problemes desencadenats per la COVID 19, per la injecció econòmica pública com a mecanisme pal·liatiu davant els efectes soci econòmics de la crisi esdevinguda i el treball desenvolupat des de 2015 per a possibilitar el canvi de model productiu per a Sant Joan , basat en el sector soci tecnològic i de salut, el turisme i el comerç com a binomi inseparable, l'especialització comercial i el desenvolupament de nou sòl i oportunitats de negoci a Sant Joan en col·laboració amb altres entitats tant públiques com privades.
Una gala que presentada pels televisius Melu Bort i Lorent Donat i que va comptar amb l'humor valencià d'Oscar Tramoyeres, va acollir el lliurament d'un total de dotze premis en dotze categories entre els quals es trobaven, entre altres, Carlos Sant Joan de Lujan com a promotor de la campanya “Soc major, no idiota” que va rebre el premi Resposta Social, la Fundació Espurna, premi Integració Social, l'agrupació d'Empresaris Turístics de Peníscola (AGRETUR), premi a l'Impuls Turístic, Caixa Ontinyent pel seu Compromís Ètic, o la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) premie Resiliència Cultural, premi que es fa extensiu a totes les agrupacions musicals del País Valencià inclosa la Societat Musical La Paz que va estar molt atenta al lliurament.

Entre la labor desenvolupada per part de les administracions locals, sempre les més pròximes a la realitat dels municipis i de la seua ciutadania, Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant va compartir premi amb l'Ajuntament d'Onda, premie Promoció Empresarial, l'Ajuntament de Vila-real, premie Innovació Municipal, l'Ajuntament de Teulada *Moraira, premie Manteniment de l'Ecosistema Comercial, l'Ajuntament de Sagunt, premie Regeneració Industrial, premis recollits tots ells de mans dels seus alcaldes i alcaldesses, i premie Comunicació Institucional a l'àrea homònima de l'Ajuntament d'Alfafar. Van tancar els premiats la Directora de Comunicació de l'Agència Valenciana Antifrau, Sra. Amalia López que va rebre el premi Comunicadora 2022.

En paraules del regidor Manel Giner “sempre és un orgull en qualitat d'administrador del públic que es reconega l'esforç realitzat en aquesta dura i complexa gestió diària, però també com a polític, és grat que es reconega l'esforç i l'assoliment de portar a bon terme una concepció social del món, dels seus problemes i de les seues solucions, sempre pensant en el bé col·lectiu de la ciutadania i del nostre territori. Aquestes han sigut sempre les meues motivacions.
Però que ningú traga idees equivocades. L'objectiu que pretenc i pretenem des de les àrees que dirigisc sempre és aconseguir la màxima utilitat de les polítiques implementades per a les persones. Els reconeixements, a diferència de les crítiques que si ho fan amb intensitat, raríssimes vegades arriben, per tant, no s'esperen i per això són sempre d'agrair.
Igualment, que la labor que realitzem des de Foment Econòmic tinga repercussió i reconeixement en tot el territori, en portar el nom de Sant Joan d'Alacant a tot el País Valencià, és també un altre motiu d'orgull.
I com no vull deixar de fer esment, aquest hauria sigut un reconeixement impossible de generar si no fora pel compromís i la implicació diària de totes les que componen, com a personal funcionari, laboral o en pràctiques, l'Agència de Desenvolupament Local, sent els autèntics motors generadors de serveis i prestacions al municipi. Per a elles aquest premi i tot el meu reconeixement.
I si a més, esdeveniments com el celebrat serveixen per a visibilitzar l'importantíssim paper que desenvolupen les Agències de Desenvolupament Local després de més de 40 anys d'existència i de 28 de la seua regulació, en els quals encara es desconeix en massa ocasions el gran i rellevant paper que compleixen dins de la política local i territorial, benvinguts siguen. Les Agències són instruments de cooperació per al desenvolupament humà, la democratització de l'economia, la reducció de la pobresa i l'apoderament dels territoris el que no deixa de ser, l'apoderament de la ciutadania que en ells viuen”.