Concejalía
Valencià

Les classes impartides en l'acadèmia Blue Elephant són gratuïtes i destinades a escolars entre 3 i 17 anys

La Regidoria d'Educació, que dirigeix l'edil Javier Yebes, ha posat en marxa un curs d'espanyol per a alumnat estranger, destinat als xiquets i xiquetes escolaritzats en centres educatius de Sant Joan als quals se'ls ofereix un reforç en matèria d'idiomes perquè continuen avançant en el seu desenvolupament educatiu. El curs s'imparteix en l'acadèmia d'idiomes Blue Elephant Room (situada al Carrer Dr. Van der Hofstadt, 2) i és totalment gratuït. Compta amb l'organització de la Regidoria d'Educació i és finançat per la Diputació d'Alacant.

De manera inicial s'han inscrit uns 40 alumnes, amb edats entre els 3 i els 17 anys, matriculats en els col·legis Rajoletes, Cristo de La Paz i Lo Romero, i en els instituts Lloixa i Luis García Berlanga. Les classes s'imparteixen de dilluns a dijous a les vesprades, de 18.30 a 19.30 hores, amb torns distribuïts en funció de l'edat dels menors. Així, els dilluns acudeixen els més xicotets, de 1r i 2n d'Infantil. Els dimarts li toca a 1r i 2n de l'ESO, els dimecres de 3r a 6é Primària, i els dijous, 3r i 4t d'ESO i Batxiller.

La procedència d'aquests xiquets i xiquetes és molt diversa. Els seus països d'origen són tant europeus com asiàtics o del nord d'Àfrica, encara que en els últims mesos, com és lògic, ha crescut molt el volum de menors procedents d'Ucraïna. Tots ells acudeixen diàriament al col·legi o a l'institut, on reben classe majoritàriament en espanyol, per la qual cosa tot avanç en aquest idioma és molt positiu ja que només coneixen la seua llengua nativa i pocs parlen anglés.

El curs va començar el 24 d'abril i finalitzarà el 16 de juny de 2023. El regidor d'Educació, Javier Yebes, ha destacat el “bon acolliment del curs entre els pares i mares, que han secundat majoritàriament aquesta proposta perquè els seus fills milloren els seus coneixements en l'idioma d'acolliment com és l'espanyol. A més, una vegada iniciat el curs, en els primers dies es puguen anar incorporant més escolars en els grups”. L'edil també ha comentat que “per al pròxim curs escolar, el 2023/2024, des de la Regidoria d'Educació deixarem programat un nou curs d'espanyol, per a continuar atenent aquests xiquets que no han començat a rebre aquestes classes de reforç fins als últims mesos del període escolar “, ha afegit Yebes.