Al començament de desembre, a partir de la festivitat de la Inmaculada Concepció, la Plaça de L’Ordana dóna la benvinguda a les festes de Nadal i es converteix en el lloc principal de visita pels santjoaners i els visitants amb l’inici del Mercat de Nadal, el qual es transforma en l'escenari d’una gran varietat d'activitats gratuïtes per gaudir en família, com la visita del Pare Noel, la Fira de Nadal o la recepció dels Carters Reials de Les seues Majestats els Reis Mags d'Orient. També en la mateixa plaça celebrem la Nit de cap d'any, retransmetent el compte arrere de les campanades i prenent els dotze raïms, no sense abans celebrar amb els més xicotets la ‘Tardevieja Familiar’, on les xiquetes i xiquets del municipi també gaudeixen del canvi d'any en companyia dels seus familiars i amics.

 

Calvacada de Reis

La vesprada del dia 5 de gener, una hora abans de l'inici de la Cavalcada, xiquets i majors reben a Les seues Majestats els Reis Mags d'Orient donant-los la benvinguda al municipi. Després, des de la plaça de la Constitució, parteix la Cavalcada per les avingudes principals de Sant Joan cap a l'Ajuntament, on finalitza la desfilada. Una vegada baixen de les seues carrosses, Melcior, Gaspar i Baltasar, entren en l'Església Parroquial per adorar al Xiquet Jesús i lliurar-li els seus presents. Cada any són més les famílies que vénen d'altres localitats a gaudir de la màgia de Nadal i d'una Cavalcada on caramels i regals són llançats al pas de vistosos balls, espectacles, carrosses de fantasia, bandes de música i les tradicionals carrosses bíbliques.

Per a més informació sobre aquesta festivitat del municipi de Sant Joan d'Alacant pots consultar el següent enllaç de la pàgina web de turisme http://www.turismosantjoan.es/reyes-magos/?lang=ca

                                       NADAL 2018 / 2019                                

cenefa navideña

cartel valenciano

cenefa navideña 2

cartel feria valenciano

cenefa 4

papa noel val

noche vieja

CARTEL NOCHEVIEJA 2018

reyes

CARTEL REYES MAGOS 2019