Les festes patronals de Sant Joan se celebren del 20 al 24 de juny en honor a Sant Joan Baptista, el nostre patró. Els actes previs s'inicien amb la proclamació de les Bellees i Dames Majors i Infantils de les festes, el Pregó de Fogueres i la Cercavila del Foc. La nit del dia 19 de juny es planten les Fogueres i la Barraca al costat del monument principal. La festa comença el dia 20, inaugurant el Racó Fogueril. Després del sopar, és típic menjar coca amb tonyina i bacores. A mitjanit el correfoc inunda el carrer Major de pólvora, coets i petards. Al llarg d'aquests dies de festes, se succeeixen les despertàs, les cercaviles i les visites de la Comissió i Bellees a diferents llocs del municipi.

El dia 23, Revetlla de Sant Joan, comencen els actes principals de les festes amb l'Ofrena Vespertina de Flors i Fruits al Sant. Al vespre, la tradicional Nit de Sant Joan se celebra amb la crema d'andròmines velles seguint la tradició dels hortolans, cremà, impulsada per l'Associació Cultural Lloixa.

El dia 24 comença amb la despertà de pólvora, música i campanes. Al migdia té lloc la Missa Major de Sant Joan i després de l'esmorzar tradicional, es fa la mascletà. A la vesprada, l'acte principal és la processó de Sant Joan, la qual recorre els principals carrers del municipi acompanyada per veïns i devots. Al vespre té lloc l'esperada cremà. Els veïns, acompanyats de la Banda de Música, recorren els carrers mentre es cremen els tres monuments foguerils, no sense abans haver salvat els ninots indultats. Durant la cremà mai falten els focs artificials al so de l'himne de les Fogueres, del mestre Luis Torregrosa, ni la ja habitual banyà per a pal·liar la calor de les flames.

Per a més informació sobre aquesta festivitat del municipi de Sant Joan d'Alacant pots consultar el següent enllaç de la pàgina web de turisme http://www.turismosantjoan.es/fogueres-sant-joan/?lang=ca