Imatge de roda de premsa
Concejalía
Valencià
  • Si respectes, guanya Sant Joan’ és el lema de triat per a previndre aquestes conductes.
  • “Hem de crear consciència social i oferir garanties de seguretat a les dones”, afirma l'edil d'Igualtat, Julia Parra.

Sota el lema ‘En festes si respectes, gana Sant Joan’, la Regidoria d'Igualtat posarà en marxa una campanya de conscienciació i prevenció de les agressions sexistes i lgtbifòbiques en les festes del Crist de la Pau, que se celebraran la setmana vinent. “Igual que no ha desaparegut el coronavirus, el masclisme i les actituds violentes contra el col·lectiu *LGTBI està molt present en els espais festius encara que no se celebren encara actes multitudinaris. Hem de previndre-ho, crear consciència social i oferir les màximes garanties de seguretat”, afirma la regidora d'Igualtat, Julia Parra.
“Els objectius d'aquesta campanya són informar sobre què és una agressió sexista i contra les persones LGTBI com a element preventiu per a poder activar una resposta ciutadana unànime”, explica Parra. La iniciativa compta amb la col.laboració tant de les Forces de Seguretat (Policia Local i Guàrdia Civil) com de la Junta de Penyes, la Foguera Plaza Maisonnave i l'associació Alacant En-tendeix, que serà l'encarregada de gestionar el 'Punto arcoiris' a Sant Joan.
Al no desenvolupar-se les festes de manera habitual per la covid-19, la Regidoria d'Igualtat s'ha centrat en una campanya d'impacte en xarxes socials, dirigida sobretot a joves per a informar, conscienciar i que puguen detectar quins són els comportaments masclistes o homofòbiques i impedir-los. Tot això sense abandonar altres formats més tradicionals, com la cartelleria. “Hem buscat que la informació de la campanya, el decàleg i la resta de peces s'adapten a totes les festes i a tots els esdeveniments festius atés que són el caldo de cultiu en el qual sorgeixen moltes d'aquestes actituds violentes”, indica la responsable d'Igualtat.
Els cartells compten amb un codi QR que els interessats poden escanejar amb el seu mòbil per a accedir a tota la informació sobre com identificar comportaments masclistes o lgtbibòfiques i com erradicar-los, així com els telèfons de contacte de les Forces de Seguretat. “Tolerància zero de la població i el municipi cap a tota mena de violència. Cap és admissible i no hi ha cap excusa per a justificar-la”, subratlla Parra.
La campanya també inclou una xarrada informativa de caràcter presencial a càrrec de la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Joan per a explicar com combatre aquest tipus de violència. Se celebrarà dijous que ve, 9 de setembre, de 19 a 20.30 hores a la Casa de Cultura.