Concejalía
Valencià

PUNT VIOLETA I PUNT ARCOIRIS

 

Els pròxims dies 23 i 24 de juny, amb motiu de les festes de fogueres s'habilita el punt violeta, amb l'objectiu principal de previndre i lluitar contra el masclisme i més concretament amb les violències sexistes i sexuals que pogueren generar-se en l'àmbit de les festes.

Per primera vegada en aquestes festes i en horari de nit i part de la matinada de 23 a 2.00h, la Regidoria d'Igualtat, a càrrec de l'edil Julia Parra, ofereix aquest servei. Estaran situats en els punts que s'han valorat més concorreguts com serà en el moment de la mascletá, en les proximitats de la Plaça Ordana, de 13.00 a 14.30 h i durant la nit ho estaran en la Plaça Maisonnave.

Són punts segurs atesos per professionals especialitzats/as. En aquestes festes de fogueres estaran atesos de manera permanent per dues Promotores d'Igualtat de l'empresa “A peu de Carrer”, amb una llarga i específica trajectòria en aquesta mena d'esdeveniments. El primer dia, també seran atesos per personal de la Regidoria d'Igualtat, com és la Tècnica d'Igualtat municipal, Catherine Boix i el col·laborador expert en coeducació Juan Lillo.

Estan plantejats des d'una doble vessant: d'una banda es tracta de conscienciar, informar i sensibilitzar a la població en general que s'acoste a aquests punts i tinga interés, així com a atendre, intervindre i derivar als recursos especialitzats tant sanitaris, socials, de seguretat i d'intervenció en cas d'alguna víctima ho necessitara.

Aquests punts permeten visibilitzar el compromís social i el rebuig a aquesta mena de violències masclistes en els espais d'oci. Un altre dels objectius, és la necessitat d'informar correctament qualsevol persona sobre aquests tipus de violències tan específiques com és la violència sexual dirigida a les dones pel mer fet de ser-ho. Aquest servei està destinat a tot el conjunt de la població. Per a això, comptarem amb material de suport i de difusió a través de protocol, decàleg, roll up, fullets informatius, marxandatge, etc.

Enguany, a més i en el mateix lloc des de la Regidoria d'Igualtat s'habilita un punt arc de Sant Martí emmarcat en el programa d'activitats en commemoració del pròxim 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, com a acció en la lluita contra els delictes d'odi i la lgtbifobia.