Des d'aquesta regidoria d'Igualtat, que en aquest cas tinc la responsabilitat de dirigir durant els pròxims 4 anys de legislatura, ens plantegem diversos objectius a aconseguir a curt i llarg termini; objectius a aconseguir de manera transversal i comptant amb la màxima participació ciutadana, per a això necessitarem de la implicació de la resta de regidories del nostre municipi i escoltar i treballar amb els principals agents socials de Sant Joan..

Aquests objectius són amplis i abasten la introducció de la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques i actuacions de l'Ajuntament:

  • Formació del personal municipal i la població en general en matèria de gènere i igualtat d'oportunitats.

  • La sensibilització de la comunitat educativa i la formació dels nostres xiquets i joves des dels primers cicles formatius.

  • La conciliació de la vida privada i professional.

  • Suport a qualsevol dona del nostre municipi que patisca situacions de discriminació salarial i la reducció de la bretxa laboral en el nostre municipi.

  • La igual representació d'homes i dones en la presa de decisions.

  • La prevenció i erradicació de qualsevol forma de violència de gènere: Informació, assessorament i orientació en temes relacionats amb maltractament físic, psicològic i/o sexual.

  • Ús d'un llenguatge inclusiu i no sexista en les comunicacions i documentació de l'Ajuntament.

  • Coordinació amb Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives, Diputació, etc.. per a facilitar l'organització i posada en marxa de programes provincials o que es desenvolupen en la comunitat Valenciana

  • Compromís per a defensar la igualtat, la diversitat i els drets de la comunitat LGTBi en el nostre municipi, amb especial atenció a qualsevol situació d'homofòbia i la transfòbia i donant el màxim suport a qualsevol xiquet o jove del nostre municipi víctima de qualsevol forma assetge escolar per la seua orientació o identitat sexual.

Per a poder desenvolupar tots aquests ambiciosos objectius des del primer moment de manera realista i estructurada, aquesta regidoria començarà a treballar immediatament en l'elaboració del Pla D'Acció Municipal Per a la Igualtat 2019-2023.

Com no podria ser d'una altra forma, aquest pla comptarà per a la seua elaboració, posada en marxa i monitoratge la col·laboració del personal municipal, els grups polítics, el teixit associatiu i els santjoaners, per a això tenim intenció d'impulsar de manera immediata la constitució d'una Comissió d'Igualtat que tindrà com a missions principals posar en marxa un procés d'avaluació de les polítiques d'igualtat que s'estan desenvolupant a l'Ajuntament; vetlar pel respecte de la igualtat en tots els escenaris de l'administració municipal i la irradiació de totes les polítiques d'igualtat cap a la societat de Sant Joan.

Julia Parra Aparicio.

Regidora d'Igualtat, Sanitat.

juliaparra@santjoandalacant.es

Noticias

Divendres passat 19 de maig, finalitzava la segona edició de la impartició dels tallers del ...
La webinar sobre plans d'igualtat és gratuïta i està dirigida principalment al teixit empresarial, perquè ...
La Regidoria d'Igualtat de Sant Joan, que dirigeix l'edil Julia Parra, instal·larà un Punt Violeta ...
Des del dimecres 29 d'abril s'obri el termini d'inscripció per al Campament de Pasqua en ...
La Regidoria d'Igualtat participa en la iniciativa de la Diputació d'Alacant amb el col·loqui i ...
Amb motiu del 8 de març, Día Internacional de la Dona, us recordem que demà ...