cartel ecoparque
Valencià

Sant Joan rep la visita de l'Ecoparc Mòbil, dins de la campanya de 2021 iniciada pel Consorci de Residus Terra, Àrea de Gestió A2. Enguany i com a novetat, s'instal·larà en dues ubicacions diferents, en la Plaça d'Espanya i a petició dels veïns en la Plaça de la Constitució.

Aquesta campanya que es va iniciar el 5 de març té una duració de quatre mesos dins dels quals visitarà Sant Joan en les següents dates, alternant les dues ubicacions i en horari de 9h a 13´30h.

   - Març: divendres 5 (Plaza d'Espanya) i divendres 26 (Plaza de la Constitució).

   - Abril: divendres 16 (Plaza d'Espanya).

   - Maig: divendres 7 (Plaza de la Constitució) i divendres 28 (Plaza d'Espanya).

   - Juny: divendres 18 (Plaza de la Constitució).

La finalitat d'aquest Ecoparc Mòbil és fomentar entre els veïns la recollida selectiva facilitant el reciclatge i/o l'eliminació segura de residus en ell, evitant el seu abocament incontrolat, reduint el volum de fem que acaba en un abocador, estalviant matèries primeres i energia en reciclar i ajudant al tractament adequat de tots els residus. D'aquesta manera afavorim l'economia circular i que aquells residus que no hem pogut evitar, deixen de ser un problema per al medi ambient.

Recordem que es tracta d'una instal·lació itinerant en la qual podem depositar més de 40 tipus de residus com a material informàtic, piles, parament de la llar, bombetes, olis, bateries, xicotets aparells elèctrics, cartutxos, pintures, etc. com ara piles, telèfons mòbils, tubs fluorescents, cintes de vídeo, càpsules de café, radiografies, medicaments, joguets, etc.

Dins d'aquesta campanya visitarà diferents municipis dels 37 consorciats com ara Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Alfafara, Ibi, Sant Joan d'Alacant, Lorxa, Plans, Xixona i Cocentaina.Recordar que en l'Ecoparc mòbil podeu depositar tots aquells residus que per la seua naturalesa no es poden retirar en els contenidors disponibles per als residus diaris.

És a dir, podem portar roba, Dilluns que ve 28 de setembre Sant Joan comptarà amb una instal·lació itinerant que se situarà en la Plaça d'Espanya i estarà a la disposició de tots els ciutadans en hora de *9h a 13´*30h.

Aquesta instal·lació visitarà Sant Joan dins de la campanya de 2020 iniciada pel Consorci de Residus Terra, Àrea de Gestió A2 en la qual fins al 31 de desembre