cartel sant joan recicla
Valencià

Dissabte que ve 17 d'octubre, d'11 a 13 hores, la Regidoria de Neteja Viària i Gestió de Residus dirigida per Esther Iborra, organitza la Jornada de Residus “Sant Joan Recicla” que tindrà lloc en el centre educatiu d'infantil L’Ordana

Aquesta jornada està emmarcada en les diferents iniciatives propostes per aquesta regidoria per a fomentar la reducció, reutilització i reciclatge de tot tipus de residus, i la seua correcta separació per a afavorir l'economia circular i per a la lluita constant contra el canvi climàtic. Recordem així mateix que el pròxim 24 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, amb l'objectiu de mobilitzar i sensibilitzar a milions de persones de tot el món sobre els efectes del canvi climàtic i el greu perill que comporta el calfament global.

A més coincidirà amb “El Repte del Reciclatge” al qual rebem el passat dia 10, que va tindre un gran èxit entre la ciutadania i l'estand de la qual estarà situat en Carrer del Mercat de 9h a 14h.

La jornada de residus “Sant Joan Recicla” constarà de diferents activitats:

-       Presentació de resultats de la Recollida de Matèria Orgànica a Sant Joan i explicació de l'experiència desenvolupada en el Mercat Municipal

-        Xarrada “El Repte del Reciclatge”.

-      Lliurament de mostres del compost elaborat amb els residus de les llars adherides al sistema del 5é Contenidor.

Per al correcte desenvolupament de les activitats es requerirà inscripció prèvia per correu electrònic a medio.ambiente@santjoandalacant.es i s'intentarà, en la mesura que siga possible, utilitzar les instal·lacions a l'aire lliure existents.

D'altra banda, en la Plaça d'Espanya comptarem amb la instal·lació de l'Ecoparc Mòbil, en horari de 9h a 13´30 h i que consisteix en un remolc que permetrà als veïns depositar més de 40 tipus de residus que no podem depositar en els diferents contenidors situats en les àrees d'aportació. D'aquesta manera els usuaris podran depositar elements com a piles, oli, bateries, cintes de vídeo, càpsules de café, aparells electrònics, radiografies, bombetes, tubs fluorescents, medicaments, bateries, joguets o residus tèxtils per al seu correcte tractament posterior.

“Des de la Regidoria de Neteja i Gestió de Residus continuarem treballant en aquesta línia, fomentant la reducció de residus en origen facilitant als veïns la reutilització dels màxims possibles i facilitant el correcte reciclatge. Sant Joan Recicla és una iniciativa que considerem molt interessant i necessària, la base de la qual és conscienciar i informar els veïns per a gestionar els residus que produïm diàriament, mantindre cada dia més net el nostre municipi, protegint el medi ambient i pal·liar els efectes del canvi climàtic” declara la Regidora de Neteja, Gestió de Residus i Medi Ambient, Esther Iborra.