Cartel Movilidad Europea
Valencià

Dissabte que ve 18 de setembre la Regidoria de Mobilitat i la de Medi Ambient organitzarà una jornada d'activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. L'acte tindrà lloc entre les 10 i les 14 hores en l'Avinguda la Rambla en el tram entre Carrer de la Mar i Carrer Pintor Baeza.

Les activitats, que es realitzaren al carrer, inclouen el muntatge del parc infantil de trànsit, un espai habilitat per a la pràctica del patinatge i una nova activitat anomenada balanzabikes entre altres. Els santjoaners, grans i majors, podran acostar-se amb la seua bicicleta, patinet o patins per a gaudir de les diferents activitats.

A més de les activitats assenyalades, es podrà participar prèvia inscripció en diverses xarrades i tallers. De 10 a 12 hores s'impartirà un taller de “Mecànica bàsica” de la bicicleta, a les 10.30 hores donarà principi la xarrada de Presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i de les 12.30 a 13.30 hores es realitzarà una “Ruta amb bici”. Mes informació i inscripcions al medio.ambiente@santjoandalacant.es

Recordem que la Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

Està iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents. Sant Joan d'Alacant ha participat des de l'any 2009 quasi ininterrompudament.