Regidora Almudena Rico Lull

Les iniciatives de Participació Ciutadana no són un fenomen nou però és cert que en els últims anys han viscut un repunt, ja siga pel fet que l'Administració està començant a entendre la importància d'incloure a la ciutadania en la vida política o, en molts casos, perquè s'ha vist com una forma de propaganda per a aconseguir rèdit partidista. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana volem fugir d'eixe model superficial i basat en consultes poc transcendentals per a fer de la Participació un projecte transversal a totes les àrees del Govern, en la que funcionaris, polítics i veïns treballen de forma cooperativa i en la que la implicació ciutadana exercisca com a motor de l'acció política.

Considerem que la idea de ciutadania denota la pertinença a múltiples formes d'interacció social. És a dir, ser ciutadà o ciutadana implica exercir un conjunt de drets, entre ells el dret a participar en la vida política, però entenem que de vegades és difícil que modifiquem una mentalitat tradicionalment instaurada i passar de ser un subjecte passiu a un actiu, per la qual cosa l'Ajuntament hi ha d'estimular la implicació ciutadana com a base del sistema democràtic i per a aconseguir una intervenció global i verdadera de veïns i veïnes.

Pretenem buscar formes de participació innovadores i diferents de les tradicionals, generar debat, augmentar en quantitat i qualitat la democràcia i obrir canals que promoguen iniciatives. És fonamental atorgar mitjans per a garantir que les actuacions municipals es realitzen per a satisfer els interessos generals i no els d'uns pocs.

 

Almudena Rico Lull

Regidora de Participació Ciutadana i Associacions, Mobilitat i Transport Públic, Seguretat Ciutadana, Personal i Ocupació Pública, Estadística.

javiersanchez@santjoandalacant.es

Noticias

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA. L'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant, a través de l'Àrea de Participació ...
La Casa de Festes i de les Associacions “Justo Rabasco López” es troba en procés ...
Sant Joan d'Alacant comptarà amb un servei de Mediació de Proximitat (MEDIAPROP) a partir del ...
En l'àrea de Participació Ciutadana, s'ha creat un espai, on podrà trobar més informació i ...
Governança, Cures, Espai Públic i Ciutadania Activa són les 4 taules plantejades pel Consell Social ...
La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Joan d´Alacant duu a terme el ...
La Junta local de l'AECC canvia la seua seu de la C/ de l'Ordana a ...