CARTELL VOLUNTARIAT FEBRER 2022

 

“Tots els mesos: Voluntariat” dedica el mes de febrer a l'AECC

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra El Càncer, amb aquest motiu, la campanya de promoció de voluntariat que desenvolupa l'Ajuntament de Sant Joan dedica el present mes a l'AECC.

L'AECC, amb seu a Sant Joan, celebra el 4 de febrer el “Dia Mundial Contra el Càncer”. Aquesta associació sense ànim de lucre lidera l'esforç de la societat per a disminuir l'impacte causat per aquesta malaltia i millorar la vida de les famílies afectades. La presència d'un voluntariat és necessària per a atendre i realitzar una oferta àmplia de serveis de suport, ajustats a demandes concretes, que no puguen ser ateses per professionals o per altres persones.

L'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, es fa ressò d'aquesta necessitat i dedica el mes de febrer a la promoció i captació del voluntariat que vulga col·laborar en les diverses activitats oferides per l'AECC, com ara: prevenció i promoció de la salut; campanyes i obtenció de recursos; acompanyament telefònic; gestions bàsiques fora del domicili ; voluntariat hospitalari (actualment paralitzat amb motiu de la situació generada per la covid-19) o voluntariat de tallers d'oci i temps lliure.

Totes les persones voluntàries realitzen una entrevista prèvia de valoració, així com una formació i capacitació que les prepara per a la realització de l'activitat que se'ls designe.

Així mateix, l'AECC posa en marxa la campanya Iguals? on se cerca visibilitzar les desigualtats generades per aquesta malaltia. D'aquesta manera, el 4 de febrer a les 10.30 es podrà participar en streaming de l'esdeveniment previst a tal fi i presidit per La seua Majestat La Reina.

Amb la idea de promocionar els hàbits saludables, l'AECC proposa també la participació en les “Rutes Saludables” (amb rutes específiques per a Sant Joan) de manera gratuïta i per a tots els públics, amb grups reduïts i amb totes les mesures generals de seguretat.

“Qualsevol persona que s'acoste a l'activitat de les associacions a Sant Joan, se sorprendrà del seu dinamisme i compromís” comenta Javier Sánchez García, regidor de Participació Ciutadana “l'AECC és una de les veteranes en el nostre municipi, recolzar la seua labor i animar a la població a participar en el seu voluntariat repercuteix indubtablement en la cohesió i en la salut de la nostra societat.”

Per a més informació sobre voluntariat pot cridar a la Seu Provincial d'Alacant en el 965 92 47 77 o al telèfon d'INFOCANCER 900 100 036 (gratuït 24h/365dias) o accedir a través https://www.contraelcancer.es/es/colabora/voluntariado

Per a participar en l'esdeveniment del dia 4 de febrer pot accedir en

https://youtu.be/Pw8Shssu8kM

Per a Rutes Saludables:

https://www.contraelcancer.es/es/talleres/rutas-saludables-sant-joan-dalacant