CARTELL

Tots els mesos: Voluntariat dedica el mes de novembre a la Fundació Lukas.

 

Tots els mesos: Voluntariat, campanya de promoció que duu a terme la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Joan, dedica el mes de novembre a la Fundació Lukas, Ajuda a la discapacitat. D'aquesta manera, els dilluns es podrà visitar, en les instal·lacions de la institució, l'hort i el jardí adaptat i els dimecres participar en les rutes pel municipi en bicis adaptades.

La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Joan, dins del seu programa Tots els mesos: Voluntariat, dedica el mes de novembre a la Fundació Lukas qui té entre les seues finalitats la d'implicar les persones voluntàries en els seus diferents programes, amb l'objectiu que siguen subjectes actius i se senten part del projecte de l'esmentada entitat.

Des de l'any 2009, data de la seua constitució, la Fundació Lukas té com a missió la millora de la qualitat de vida dels xiquets, xiquetes i joves amb discapacitat múltiple severa i la de les seues famílies, a través d'un model assistencial innovador.

Així, al llarg d'aquest mes, i per a fer visible el treball que es desenvolupa des de la institució d'ajuda a la discapacitat, els dilluns 8, 15, 22 i 29 de 17.30 a 19.00 se celebrarà una Jornada de portes obertes on les persones que assistisquen podran visitar el jardí i l'hort adaptat, situat en CENTRE FLK. Carrer de la Passió, 2. Realitzar activitats en aquest espai és una experiència enriquidora per a les persones amb una discapacitat severa que veuen com són capaces d'aconseguir aqueix repte, envoltades de les aromes, sons i sabors que es poden experimentar al jardí. El personal voluntari sol necessitarà tenir interès, coneixement o experiència prèvia, per a responsabilitzar-se en companyia d'aquests xiques i xics i plantar, cuidar i collir l'hort.

Si els dilluns toca jardí, els dimecres de novembre seran testimonis de les rutes amb bicicletes adaptades que ha programat la Fundació Lukas. Aquesta activitat es realitza amb residents de l'habitatge tutelat assistit. Gràcies a la participació de les persones voluntàries, els joves de l'habitatge tutelat poden gaudir d'aquest esport adaptat a l'aire lliure. Amb això milloren la qualitat de vida a causa dels seus avantatges terapèutics i beneficis en l'àrea cognitiva i motora. Les rutes tindran una parada informativa, prevista de 18.15 a 18.45, en la Plaça d'Espanya (plaça de l'Ajuntament).

La Fundació Lukas ofereix també la possibilitat de participar de manera voluntària en les activitats d'Oci i respir de les famílies.

Al llarg del curs 2021-22, la Regidoria de Participació Ciutadana dedicarà un mes a cadascuna de les entitats que treballen en el municipi desenvolupant programes de voluntariat, amb la idea de donar a conèixer-les i promocionar la col·laboració en la tasca que exerceixen.